RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

США продадуть Україні системи ППО NASAMS та обладнання: скільки коштуватиме комплекс

На тлі того, що Росія влаштувала 12-у за місяць масовану повітряну атаку на Київ, Державний департамент США схвалив продаж уряду України системи ППО NASAMS та необхідного обладнання на суму 285 мільйонів доларів США.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Агентство оборонної співпраці США.

Читайте також: Українська ППО помножила на нуль російський "аналоговнєт": що відомо про ракету "Кинджал"

"Уряд України звернувся з проханням придбати систему NASAMS, яка включає: один радар AN/MPQ-64F1 Sentinel Radar. Також вона включає Центр управління вогнем, пускові установки, засоби захищеного зв'язку, GPS-приймачі, завантажувачі кодів і комплекти кабелів, набори інструментів, випробувальне обладнання, допоміжне обладнання, тягачі, генератори, технічна документація, запасні частини, технічна підтримка. Загальна вартість складає 285 мільйонів доларів США”, - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що Україна відчуває нагальну потребу у посиленні своїх можливостей для захисту від російських ракетних ударів та авіації. Придбання та ефективне розгортання цього комплексу посилить здатність України захищати свій народ та захищати критично важливу інфраструктуру.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти атакували Київ та інші українські міста ударними дронами іранського виробництва "Shahed-136/131", які були знищені українською ППО.

Вас також може зацікавити:

Не тільки ЗРК "Куб": що ще можуть отримати ЗСУ від Чехії

Захід посилює українську ППО: яка зброю зможе прикрити ЗСУ під час контрнаступу

Ліки проти "Кинджалів" та "Іскандерів": як Україна закриє