RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Чому Трубіцин спокійно виїхав з України: у ГУР зробили несподівану заяву

Депутат Київради від "Слуги народу" Владислав Трубіцин, обвинувачений у хабарництві, дійсно виїхав з України за сприяння Головного управління розвідки. Проте в ГУР це зробили не з власної волі.

Про це заявив представник розвідки Андрій Юсов у коментарі виданню "Українська правда".

Читайте також: "Слуга народу" Трубіцин, який вимагав хабарі, потрапив у розшук за крадіжку цінних книг у Вірменії - нардеп

За його словами, такий лист було видано на прохання іншої структури, складової сектору сил безпеки та оборони України в рамках міжвідомчої взаємодії і на офіційне звернення. Що це за структура - посадовець не уточнив, додавши, що інформацію можуть оприлюднити пізніше.

На момент перетину кордону 13 травня політик не був обмежений у правах виїзду. Закордонний паспорт у нього не вилучали і не ставили відмітку про перетин держкордону з дозволу слідчого. Тоді як судді мають право за клопотанням слідчих обмежувати громадян у перетині кордону. При цьому у разі внесення рішень до Державної прикордонної служби, яка їх має виконувати.

У рамках карного провадження слідчі можуть отримати та оприлюднити інформацію про перетин кордону громадянами. Через те, що подібні листи не стосуються діяльності ГУР, розвідка не має права перевіряти закриті бази щодо таких людей.

Він висловив сподівання, що депутат швидко і добровільно повернеться в Україну і не відволікатиме сили сектору безпеки та оборони для стимулювання цього повернення.

Раніше ЗМІ з'ясували, що Трубіцин перетнув кордон, вирушивши у чотиримісячне відрядження, скориставшись листом від начальника розвідки Кирила Буданова.

Нагадаємо, 30 травня повідомлялося що Трубіцин виїхав з України, так і не прибув у Вищий антикорупційний суд. Через це САП просить оголосити його в міжнародний розшук.

  • Вас може зацікавити:

У НАБУ підтвердили причетність олігарха Жеваго до хабаря голові Верховного Суду: фото і подробиці

Чи посадять Коломойського: експерт висловився про долю олігарха

СБУ повідомила про підозру скандальному олігарху Фуксу: в чому звинувачують