RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Пентагон уклав угоду з компанією Ілона Маска щодо терміналів Starlink для України

У Пентагоні оголосили про виділення нового пакету військової допомоги для України та уточнили, що термінали та послуги супутникового зв'язку Starlink для використання українськими військовими будуть закуплені у компанії Ілона Маска SpaceX.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Bloomberg.

Читайте також: У Пентагоні переоцінили військову допомогу Україні в $3 мільярди: чому це добре для Києва

"Ми продовжуємо працювати з низкою партнерів, щоб зробити все можливе, щоб Україна мала стійкі супутникові та комунікаційні можливості, яких вони потребують. Супутниковий зв'язок життєво важливий у спільній комунікаційній мережі України, і Міністерство оборони уклало угоду зі Starlink на послуги такого типу", - йдеться у повідомленні.

Деталі угоди не розголошуються, але, певно, термінали будуть придбані в рамках Ініціативи сприяння безпеці України. Також наголошується, що у грудні 2022 року в Пентагоні заявили, що надаватимуть Україні "термінали та послуги" супутникового зв'язку, але не підтверджували, що контракт буде укладено з компанією Ілона Маска.

Сам Маск, у жовтні минулого року, заявив, що його компанія не може дозволити собі до нескінченності фінансувати Starlink для України. За його словами, утримання цих супутникових платформ коштувало йому 20 мільйонів доларів на місяць. У січні Ілон Маск заявив, що пожертвував на потреби України 100 мільйонів доларів і додав, що його компанія SpaceX, яка має найбільшу світову мережу супутникового інтернету Starlink, свого часу відмовилася від грошей Пентагону за оплату роботи Starlink в Україні.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що в США розповіли про літній контрнаступ Збройних сил України.

Вас також може зацікавити:

Бійців ЗСУ почали готувати на танках Abrams: скільки триватимуть навчання в Німеччині

Маск почав будувати власне місто-утопію в США

Як замовити та скільки коштує в Україні інтернет від Starlink: покрокова інструкція