RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Повістка "перетворюється" на смс: військкомати використовують нову хитрість при мобілізації

Тепер чоловіки призовного віку отримують повістки разом із викликом про розгляд адміністративної справи за порушення військового обліку, а також можуть отримати "виклик" й по СМС, але такий спосіб є протизаконним.

Про такий випадок розповів адвокат Роман Сімутін.

Читайте: В Україні триває мобілізація: кого призовуть на службу з 1 червня

Він розповів, що його клієнту, який судився з ТЦКСП за штраф щодо неявки по повістці, відповідач надіслав СМС-ку з текстом: "У зв'язку з тим, що Ви своїм підписом підтвердили володіння даним номером, повідомляю про необхідність прибуття такого то числа, до такого то ТЦК, для уточнення облікових даних та проходження ВЛК".

Роман Сімутін пояснив, що коли до військкомату запрошують за допомогою текстового повідомлення у телефоні, робити нічого не потрібно, оскільки вручення повістки повинно відбуватися особисто під підпис або ж рекомендованим листом із повідомленням про вручення.

оступово наближаємося до тотального контролю. Якщо ви десь у банку, податковій чи держустанові залишите свій номер телефону – чекайте на ексклюзивну смс-ку. І я не здивуюся, якщо вони знову випишуть штраф за неявку за повісткою у вигляді SMS-повідомлення, але це вже буде інша історія", — зазначив адвокат.

Нагадаємо, раніше ми писали, чи можливе вручення повісток через родичів.

  • Вас може зацікавити:

Як покарають ухилянтів, які втекли за кордон: ДПСУ озвучила відповідь

Намагалися потрапити до Румунії: прикордонники затримали ухилянтів на Закарпатті

"Ухилянтів" ховали у вентиляції: в Україні накрили схему вивезення військовозобов'язаних за кордон

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.