RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер та його бізнес партнери віджимають майно вдови бізнесмена - деталі

Вдова бізнесмена Олександра Ксенофонтова, що помер у 2020 році Оксана, вважає, що призначений головою Одеської ОВА Олег Кіпер та його партнери намагаються відібрати в неї майно.

Про це йдеться у відкритому листі Оксани Ксенофонтової до президента Володимира Зеленського.

"Третій рік я потерпаю від злочинності посадовців нашої країни, починаючи з керівників правоохоронних органів, закінчуючи суддями. Під керівництвом колишнього прокурора м.Київ Кіпера Олега привласнено майно, що по праву належало моєму покійному чоловіку, а на теперішній час належить мені", - пише вона.

Вдова вважає, що судові рішення у справі "контролюються", і нагадала, що за волею чоловіка частка власності його бізнесу та нерухомості була переписана на неї як законну дружину. За її словами, в день похорону чоловіка розпочалась реалізація стратегії по заволодінню спадщини угрупуванням з Кіпером і "керуючих осіб Шапрана Сергія Валентинович, депутата Одеської обласної ради Осіпова Володимира Олександровича та заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві Скорохода Ігоря". На 40й день після поховання чоловіка в офісах фірм, які вона очолювала, відбулися обшуки. Зі своїх джерел вдова дізналася, що в день похорон було подано заяву, що вона нібито вкрала майно чоловіка. Провадження проти Оксани Ксенофонтової спочатку розглядалося в Голосіївському відділі поліції, потім - в Подільському, яке за її даними пов'язано з Кіпером. Вона вказала на факти тиску і психологічного залякування з боку слідчих в рамках провадження.

"В дуже короткий термін у виконанні силовиків та тітушок рейдерству та захвату піддалися всі бізнесові структури пов’язані з моїм покійним чоловіком. З квартири, в якій я проживала разом з Олександром мене викинули на вулицю насильницьким способом", - розповідає потерпіла.

Підприємства, де вона є керівником були загнані в борги, за її словами через втручання Ігоря Скорохода - штучно збільшена заборгованість юросіб по кредитам. Майно або заарештовано, або "передано в управління структур (Сергія) Шапрана", каже вдова бізнесмена.

Вона нагадала, що у січні 2021 ДБР розпочало провадження за фактом шахрайського заволодіння майном за адресою вул.Саксаганського 80. Встановлено, що до шахрайських дій причетні Шапран Сергій та Осіпов Володимир. Вона розповіла про зв'язок родини Кіпера та Осіпова - дружина Кіпера (про російське громадянство якої писали ЗМІ), має заборгованість перед Осіповою Є.О. у 25 млн грн, що підтверджено договором позики. Вдова звинувачує Шапрана у тиску на міністра юстиції Дениса Малюськи, який видав наказ про скасування реєстрацій по вул. Саксаганського, 80 (ЖК "Патріарх Холл" родини Ксенофонтових). Саме Шапран звертався до Департаменту архітектури із заявою про присвоєння нової адреси – вул. Саксаганського, 78-80.

Також вона повідомляє про зустріч напередодні судового засідання 13.06.2023 Кіпера та колегії суддів апеляційного госпсуду: Станік С.Р., Тарасенко К.В., Шаптала Є.Ю., предметом якої називає вплив на суддів.