RU  UA

Мокре збіговисько втекло з позицій: військовий експерт розповів, куди перекинули окупантів з Херсона

Російські окупанти, після підриву Каховської ГЕС, перекидають армійські частини та з'єднання з Херсонської області на Запорізький та Донецький напрямки.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Олексій Мельник.

Читайте також: Не Каховською ГЕС єдиною: окупанти підірвали ще одну дамбу в Україні

"Там збірна солянка з різних з'єднань. Формально, вони перекидають частини морської піхоти та десантників, серед яких багато хто це частково мобілізований без військового та бойового досвіду", - сказав експерт.

За його словами, раніше росіяни нагнали туди поліцейських і співробітників ФСБ, щоб хоч якось наводити лад серед окупаційного контингенту, який постійно пиячив та займався мародерством і грабежами.

"І тепер все це мокре, після потопу, збіговисько йде в бік Запоріжжя. Враховуючи, що там серед них багато малодосвідчених мобілізованих сумнівно, що вони можуть становити для нас велику загрозу. Хоча є солдати, які, на відміну від своїх командирів, більш-менш навчилися воювати. Важливо мати на увазі, що це не просто організоване переміщення, а саме втеча з позицій, які росіяни самі ж і затопили. Вони постійно кидають туди-сюди війська, в паніці намагаючись вгадати, де саме ЗСУ завдадуть основного удару", - наголосив Мельник.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що українські війська звільнили село Нескучне Донецької області.

Вас також може зацікавити:

Початок контрнаступу чи розвідка боєм? Військовий експерт пояснив перші успіхи ЗСУ у Донецькій області

Українські захисники повідомили про звільнення Новодарівки на Запоріжжі

Вода потроху відступає: в ОВА розповіли про ситуацію на Херсонщині