RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

В Україні змінили виїзд за кордон дітей: які потрібно подати документи

З 23 травня змінилися правила виїзду дітей за кордон з третіми особами. Заяви про надання дозволу на тимчасовий виїзд дитини за кордон у супроводі третіх осіб, видані без використання спеціальних бланків нотаріальних документів на білих аркушах паперу та посвідчені нотаріусом, видані після 23 травня - недійсні.

Роз'янення надав Кабмін.

Читайте також: Повернення в Україну платне: що задумала влада з військово­зобов'язаними чоловіками, які виїхали за кордон

"Якщо ви плануєте відправити свою дитину за кордон на відпочинок та оздоровлення у супроводі третіх осіб – врахуйте, що вказані бланки, які видані після 23 травня, є недійсними. Також бланки, які отримані до 23 травня, у разі сумніву щодо їх дійсності можуть бути перевірені прикордонниками шляхом отримання довідки про підтвердження або спростування посвідчення нотаріусом такої довіреності, що в свою чергу передбачає відмову в перетинанні державного кордону до моменту отримання підтвердження від нотаріуса", - зазначається у повідомленні Кабміну.

Зміни щодо правил перетину кордону зумовлені Постановою Кабміну № 469, яка була ухвалена 9 травня і набула чинності 23 травня.

Раніше ми писали про те, що з липня перетинати кордон стане легше.

Вас може зацікавити:

Торгівля дозволами на виїзд з України: скільки це зараз коштує

Без них не випустять: які документи потрібні для виїзду за кордон на автомобілі

Вручення повісток військовозобов'язаним: чи можна відмовитися і чи мають право забрати вас силою