RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Торгівля дозволами на виїзд з України: скільки це зараз коштує

Українські прикордонники часто припиняють спроби незаконного перетину кордону. Одним із видів протиправної діяльності є використання порушниками для перетину держкордону системи "Шлях" з метою подальшого неповернення в Україну.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Читайте також: Без них не випустять: які документи потрібні для виїзду за кордон на автомобілі

"Проведений прикордонною службою аналіз виїзду водіїв транспортних засобів суб'єктів господарювання, які мають ліцензію на право провадження господарської діяльності з міжнародних перевезень, вказує на деякі правопорушення. Зокрема, 1,5% тих, хто виїжджав з України в січні-лютому цього року за системою "Шлях", вчасно не повернулися до країни у визначений термін 60 діб, встановлений Правилами перетину кордону для такої категорії осіб”, – повідомили прикордонники.

Зазначається, що найчастіше порушниками є перевізники із Тернопільської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської та Львівської областей.

"Великі підприємства більше дбають про свою репутацію, а окремі ФОП зловживають наданими можливостями і за грошову винагороду, орієнтовно від 3 до 7 тис. доларів, пропонують свої послуги із внесення даних про осіб у систему. У деяких випадках створюється нове підприємство для здійснення протиправної діяльності", - розповіли про ціни в ДПСУ.

Враховуючи такі порушення, Держприкордонслужба посилила заходи, спрямовані на встановлення законних підстав для перетину державного кордону особами, внесеними до системи "Шлях" .

Нагадаємо, рані повідомлялося про те, що чоловіків призовного віку, які незаконно залишили Україну, повертатимуть іноземні прикордонники.

  • Вас також може зацікавити:

Вручення повісток військовозобов'язаним: чи можна відмовитися і чи мають право забрати вас силою

Час визначено законом: скільки може тривати відстрочка від призову

В Україні посилять виїзд чоловікам за системою "Шлях": з чим це пов'язано