RU  UA

Брехня деморалізує: як може позначитися нова заява Путіна про війну

Сьогоднішня заява глави Кремля Володимира Путіна, зокрема, про те, що він не планує оголошувати новий етап мобілізації і вводити воєнний стан, є типовою риторикою диктатора, який намагається всіляко не помічати та приховати реальний стан справ на фронті, переконавши населення Росії у цьому, що нічого страшного у Бєлгородській області не відбувається.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний аналітик Юрій Федоров.

За його словами, мобілізацію в Росії проводять й проводять у таких масштабах, щоб компенсувати дуже серйозні втрати, які російська армія зазнає на фронті.

Читайте: У росіян за один день - сотня "200-х": Маркус спростував російську брехню про втрати ЗСУ

"Коли верховний головнокомандувач, який веде війну - у будь-якій країні - починає говорити очевидну брехню, це один з найважливіших факторів деморалізації збройних сил, тому що солдат, що воює на передовій, солдат, який займається підвезенням боєприпасів, офіцери, що командують у діючій армії, вони дуже добре знають, що відбувається, яка панує плутанина, а якщо верховний головнокомандувач каже, що все нормально, і не звертає уваги на те, що відбувається на фронті насправді, це, звичайно, деморалізує", - зазначив Юрій Федоров.

Аналітик наголосив, що Путін жодного разу за весь час війни не був на передовій, а український президент Володимир Зеленський не рідко з'являється на найгостріших напрямках і прямо йде в окопи.

"Це надихає солдатів, як би важко їм не доводилося, тому що вони розуміють, що людина, яка приймає остаточне рішення, від якої залежить доля країни, доля війни, і в тому числі їхня особиста доля, хоч і опосередкована, вона знає, своїми очима бачить, що відбувається", – зауважив Юрій Федоров.

Він додав, що армія, головнокомандувач якої сидить у бункері і лише час від часу з'являється на людях, приречена на поразку.

Нагадаємо, як раніше писав "Апостроф", у травні президент України Володимир Зеленський приїжджав на одну з дільниць фронту та привітав бійців із Днем морської піхоти.

Вас може зацікавити:

Плани люблять тишу: в Міноборони заінтригували промовистим "посланням" від Буданова

Чеські ЗК Viktor успішно знищують ворожі "шахеди": Наєв показав фото і відео роботи

Окупанти перекидають найбільш боєздатні частини з Херсонщини після підриву ГЕС, — Маляр