RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Пенсії можуть "заморозити": що зробити, щоб не втратити виплати

Українським пенсіонерам, які отримують гроші на картку, можуть "заморозити" виплати. Але нарахування коштів можна відновити та отримати виплати.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики України.

Читайте також: Пенсія за віком: яка хитрість, щоб збільшити виплати

Чому "заморожують" карту

Видача пенсії може бути припинена у ряді випадків. Наприклад, якщо пенсійна картка не використовувалася понад 6 місяців, якщо пенсія призначена на підставі документів, що містять недостовірні відомості або під час проживання пенсіонера за кордоном. Однак цього можна уникнути. Варто хоч раз на пів року проводити транзакцію зі своєї карти. Можна поповнювати з неї рахунок мобільного, оплачувати комунальні послуги чи інші рахунки.

Важливо пам'ятати, що навіть при блокуванні картки пенсія все одно нараховуватиметься. Але використати ці гроші можна буде лише після отримання нової картки.

Виплати можна відновити

Втім, виплату пенсії можна відновити, а недоотримані кошти повернути. Для цього слід звернутися до Пенсійного фонду та підтвердити свою особу. У такому разі "нарахування та виплата пенсії буде продовжуватися". Для цього в Пенсійному фонді буде проведено перевірку даних та протягом 10 днів з дня звернення буде ухвалено відповідне рішення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що працюючим пенсіонерам з червня перерахують пенсії "заднім числом". Підвищення може становити до 1200 гривень і буде індивідуальним для кожного пенсіонера.

Вас також може зацікавити:

Третя індексація пенсій: кому в липні додадуть від 100 до 1000 грн

Є час до 24 серпня: біженців у Польщі попередили про важливі зміни щодо віз та посвідок

Як розрахувати розмір майбутньої пенсії самостійно: роз'яснення ПФУ