RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Суд виніс вирок скандальному судді Чаусу, упійманому на хабарі: подробиці

Вищий актикорупційний суд, який до цього заарештував "слугу народу"-втікача Трубіцина, виніс вирок екс-судді Дніпровського районного суду Миколі Чаусу: визнав його винним і засудив до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Про це повідомили у прес-службі САП.

Читайте також: Справа Князєва: в розслідуванні випливли нові важливі факти

"Суд підтримав позицію прокурора САП та визнав особу винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4. ст. 368 КК України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням")", - зазначається у повідомленні.

Повідомляється, що вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Чаус звинувачувався у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у 150 тис. дол США. У серпні 2016 року його затримали за підозрою в отриманні хабара. Заарештувати його не змогли, бо парламент не дав на це дозвіл, і Чаус утік до Молдови. Його оголосили у національний, а потім – у міжнародний розшук. 30 липня 2021 року Микола Чаус знайшовся у Вінницькій області.

Вас може зацікавити:

У НАБУ підтвердили причетність олігарха Жеваго до хабаря голові Верховного Суду: фото і подробиці

Судді Верховного Суду ухвалили рішення щодо затриманого на хабарі голови суду: що відомо

Нахабна Феміда: коли суддів почнуть брати за злочини