RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Як відчинити заблоковані дверцята пральної машини: 7 способів

Користуватися пральною машинкою вміє практично кожна господиня, але інколи бувають випадки, коли її дверцята можуть "заклинити" – у таких випадках варто виявити причину та спробувати її усунути.

Чому двері пральної машини можуть бути зачиненими та як їх відчинити, розповідає "Апостроф".

Незавершене прання

Часто невдалу спробу відчинити дверцята можна пояснити поспіхом користувача. Після закінчення прання люк залишається заблокованим на невеликий період, щоб дати барабану та замку встигнути охолонути. Залежно від моделі і виробника, цей період може тривати від 30 до 180 секунд. Перш ніж відкривати двері пральної машини, необхідно відключити її від джерела живлення та зачекати, поки автоматично відбудеться сток води. Якщо люк залишився заблокованим, необхідно натиснути на спеціальну аварійну ручку, яка зазвичай знаходиться біля зливного отвору. Якщо навіть після цього автоматичного стоку води не відбулося (це можна перевірити через скло дверцят), доведеться видаляти воду вручну. Для цього можна скористатися аварійним (зливним) шлангом. Іноді воду видаляють за допомогою розташованого ззаду патрубка, але для цього потрібно розібрати техніку.

Увімкнена опція захисту від дітей

Така причина блокування люка є найпоширенішою. Ця функція призначена для запобігання випадковому увімкненню або вимкненню пральної машини маленькими дітьми, а також відчиненню ними дверцят, що може призвести до серйозних проблем, включаючи затоплення приміщення або опіку від гарячої води. Аби відкрити дверцята пралки, просто потрібно вимкнути вищезгадану опцію, згідно з інструкціями техніки.

Засмічений злив

Блокування дверцят пральної машини може бути викликано засміченим зливом. У такому випадку вода не видаляється з барабана, і автоматика пральної машини не дозволяє відкрити люк. Для виявлення причини цієї проблеми слід перевірити шланг, який знаходиться на задній частині пральної машини. Якщо шланг має засмічення, перед тим як відкрити заблоковані дверцята пральної машини, необхідно його очистити. Крім того, варто перевірити та, за необхідності, прочистити зливний фільтр, який також може бути засміченим і призводити до блокування. Після видалення засмічень рекомендується запустити програму віджиму на пральній машині.

Читайте також: Як зберігати пральну машину та одяг в ідеальному стані: поради досвідчених господарок

Збій у роботі електронного модуля

Однією з причин, через яку люк не відкривається, може бути несправність електронного модуля прання. Для розв'язання цієї проблеми можна спробувати повторно запустити процес прання. Перед початком циклу прання автоматика машини перевіряє, відчинені чи зачинені дверцята. На декілька секунд блокування відключається, що можна помітити по характерному клацанню, і користувач повинен швидко зупинити програму та відкрити люк.

Відключення живлення

Перш за все, рекомендується відключити пральну машину від джерела живлення, витягнувши вилку з розетки, і зачекати протягом 10-30 хвилин. Після цього спробуйте натиснути на люк у місці, де розташований замок, і знову спробуйте відкрити його. Цей метод допомагає тільки у випадку, якщо причиною проблеми є несправність блокування. В блокуванні є спеціальна термопластина, яка розширюється під впливом напруги й закриває замок. При відключенні живлення відбувається звуження термопластини, що призводить до відкриття блокування дверцят.

Використання аварійного троса

Інколи допомогти відкрити дверцята пральної машини може аварійний трос, який можна знайти за панеллю над зливним фільтром. Для цього необхідно повільно та обережно потягнути трос на себе.

Використання підручних засобів

Також можна скористатися звичайним шнурком, довжина якого має бути трохи більшою за діаметр дверцят. Для цього потрібно зробити наступне:

  • просунути шнур у проріз між корпусом та люком по всьому діаметру;
  • тягнути за кінці шнурка доти, доки він не утворить петлю і не натисне на клямку;
  • зачекати клацання, що означатиме розблокування замку.

Раніше ми писали, як позбутися плісняви у пральній машині.

  • Вас може зацікавити:

Вбивають машинку та білизну: топ – 6 помилок при пранні

Які речі не можна прати разом, щоб не зіпсувати всю білизну

Що робити, якщо одяг після прання пахне потім: 5 простих способів усунути запах