RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Не дуже гарна ідея: чому не варто мити авто під відкритим сонцем

Чистий та охайний автомобіль - гордість кожного водія. Проте кожного сезону миття авто має свої особливості.

Про особливості миття авто влітку розповідає "Апостроф".

Читайте також: Грубі гроші: за які порушення ПДР стягують найбільші штрафи в 2023 році

Догляд за машиною в умовах спеки та під палючим сонцем може завдати авто шкоди. Коли машина розпечена, вода та мильна піна на кузові будуть висихати занадто швидко. Ви не встигнете як слід обробити поверхню і отримаєте некрасиві плями. Боротись із цим можна, якщо мити авто частинами, починаючи згори донизу.

Перепади температури через миття розпеченого авто холодною водою можуть спричинити розтріскування покриття, що в подальшому загрожує розвитком корозії. Саме тому машину радять мити у ранковий або вечірній час – після заходу сонця, коли температура повітря не така висока.

Отож, насамперед дайте кузову охолонути. Заженіть авто під навіс чи у закрите приміщення хоча би на 30-60 хвилин або мийте зранку. Перед таким миттям також можна додатково обдати кузов холодною водою. Особливо зверніть увагу на гальмівні диски – вони мають охолонути повністю.

Піну наносьте на сухий кузов безконтактним способом. Так на машині не має залишитись слідів.

Пам’ятайте, що хімія для миття, якщо вона швидко висихає, може залишити такі стійкі плями, з якими не впорається навіть полірування. Правильний алгоритм миття машини у спеку – це згори донизу і частинами. Спочатку помийте дах, потім вікна і так далі аж до коліс.

Розводьте мийні засоби до мінімально можливої концентрації. Із літнім пилом це впоратись допоможе і при цьому знизить ризики появи плям.

Користуйтесь послугами автомийок. Професіонали знають, як правильно обслуговувати транспорт навіть в екстремальну спеку.

Раніше ми розповідали про те, як правильно мити авто в домашніх умовах.

Вас також може зацікавити:

Як охолодити авто у спеку без кондиціонера: 5 порад водіям.

Допоможуть у непередбачених ситуаціях: лайфхаки та хитрощі для водіїв.

Що можна почистити кока-колою: 5 лайфхаків, які слід знати.