RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

На Харківщині чоловік наступив на міну "Пелюсток": що було далі

Внаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації Україна стала найзамінованішою територією світу. 18 червня мешканець деокупованого села Токарівка Дергачівської громади у Харківській області настав на протипіхотну міну ПФМ-1 "Пелюсток", яка знаходилася у високій траві.

Про це поінформували в обласному управлінні ДСНС.

Читайте також: У Новій Каховці підірвався на міні російський пропагандист: насаджував у Херсонській області "російський світ". Фото

"52-річний житель деокупованого с. Токарівка Дергачівської громади випадково настав на ворожу протипіхотну міну ПФМ-1 "Пелюсток", яка знаходилася у високій траві. Внаслідок вибуху чоловік отримав травматичну ампутацію пальців правої ступні. Потерпілий перебуває на лікуванні у медичній установі", - йдеться у повідомленні ДСНС.

Рятувальники звернулися до українців із проханням бути максимально обережними та пам'ятати про високу мінну небезпеку. "Нехтування правилами безпеки може призвести до непоправних наслідків", - нагадали жителям нашої країни.

"Пелюстка" - це протипіхотна фугасна міна ПФМ-1. Така назва має через зовнішню схожість з листом дерева. Часто міна не вбиває людину, а відриває їй кінцівки. Мінування проводиться лише дистанційним способом, касети розкидають із літаків. Їхнє застосування міжнародною конвенцією.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що в Україні дітей у небезпечних регіонах почали навчати мінної безпеки.

Вас також може зацікавити:

На Київщині трактор наїхав на міну: що відомо про долю водія

На кордоні з Білоруссю на Київщині чоловік підірвався на міні: фото

В Україні з'явилася карта вибухонебезпечних територій: де дивитись