RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

В Новій Каховці підірвався на міні російський пропагандист: насаджував на Херсонщині "русский мір". Фото

У Мелітополі підірвали колаборанта, а в середу, 26 квітня, в окупованій Новій Каховці Херсонської області підірвався на міні і загинув 61-річний пропагандист, адвокат Сергій Тветинський. Він був керівником громадської приймальної партії "Справедлива Росія - За правду" у Херсонській області.

Про це повідомляє "Інформаційний спротив".

Загиблий входив до адвокатської палати Калінінградської області, проте призупинив свій адвокатський статус з 22 липня 2022 року, повністю присвятивши себе пропаганді та партійній роботі.

Як уточнив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко, 61-річний Сергій Тветинський приїхав до України з Калінінградської області Росії, активно займався пропагандою та залякуванням мешканців окупованих територій. Його автомобіль вибухнув дорогою на "роботу".

Читайте також: Вже офіційно: прізвища чотирьох митрополитів УПЦ МП, позбавлених громадянства України через російський паспорт

Прокремлівський письменник Захар Прилєпін повідомив у блозі, що загиблий був представником його "гуманітарної місії" на півдні України.

"Загинув боєць гуманітарної місії Захара Прилепіна. Горе знову прийшло до нашої команди. Сьогодні внаслідок трагічних подій загинув наш друг і товариш Сергій Тветинський. Сергій був в авангарді нашої гуманітарної місії на Херсонщині та загинув, виконуючи свій обов'язок", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", на Херсонщині російські окупанти грабують місцеве населення і в деяких містах забороняють виїзд колаборантам.

Вас може зацікавити:

"Інформація не дуже втішна": у ЗСУ пояснили, чому окупанти посилили обстріли Херсонщини

Складна работа триває: заява ЗСУ щодо інформації про заняття позицій на лівому березі Херсонщини

На Херсонщині загинув боєць із "Пласту": фото та біографія героя