RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чим вивести плями на килимі: допоможуть прості засоби, що в кожного під рукою

Килим - приємна та затишна деталь інтер'єру. Проте цей виріб також потребує спеціального догляду, з яким найкраще впорається хімчистка. Проте чистку килима можливо здійснити в домашніх умовах - це збереже час та кошти.

Як видалити плями з килиму - розповість "Апостроф".

Читайте також: Як позбутися плям та розводів на світлому замшевому взутті: несподівані лайфхаки

Видалення плям залежить від їх походження, тому і методи будуть різні.

Пляма від кави, або чаю. Свіжепролиту каву або чай можна відмити мильним розчином. Спочатку промокніть це місце сухою серветкою, вимокайте напій по максимуму, після чого м’якою губкою відмийте пляму. Мильний розчин змивайте також губкою, але вже чистою прохолодною водою. Засохлу пляму спочатку залийте гліцерином і залиште розмокати на 8-10 годин. Потім можна випрати палас мильним розчином.

Забруднення кров'ю. Відпирається просто холодною водою. Якщо вона засохла, то покладіть зверху мокру ганчірку на півгодини-годину, так буде легше випрати.

Пляма від воску чи парафіну. Перед тим як їх чистити, дочекайтеся, поки не засохне. Після цього ножем акуратно зчистити, що вийде. На залишки покладіть чистий аркуш паперу, пропрасуйте праскою, і так кілька разів, поки черговий папірець не опиниться чистим.

Жувальна гумка, або пластилін. Прикладіть щось холодне, наприклад, лід в пакеті, перемішаний з сіллю. Від холоду вони застигнуть і легко знімуться ножем з килимового покриття.

Плями від вина. Промокніть розлите на килим вино сухою серветкою. Не розтирати, просто увібрати, скільки зможете. Далі приготуйте розчин: на 2 склянки теплої води розведіть 1 ст.л. оцту і 1 ст.л. гелю для посуду. Візьміть 2 ганчірочки. Одну мокніть в розчин, прикладіть до плями на паласі, приберіть і прикладіть суху, щоб прибрати зайву вологу. Знову мокру, знову суху – і так по колу, поки пляма не зійде. Потім промийте чистою водою і висушіть.

Раніше ми розповідали про топ-5 домашніх засобів для чищення білих кросівок, які впораються з брудом та жовтизною.

Вас може зацікавити:

Як відкрити заблоковані дверцята пральної машини: 7 способів

Швидко і просто: як розгладити штори без праски. Відео

Прати не обов'язково: дієві способи позбутися неприємного запаху взуття