Лайм

Як позбутися плям та розводів на світлому замшевому взутті: несподівані лайфхаки

Вам стануть у пригоді підручні засоби

Майже кожен із нас хоча б раз у житті стикався з тим, що взуття, а особливо світле і з натуральної замші, після нетривалого носіння з тих чи інших причин покривається плямами та розводами. theLime підібрав для вас декілька перевірених лайфхаків із підручними засобами, завдяки яким можна ефективно почистити улюблену пару.

Фото: pinterest.com

Манна крупа

Посипаємо плями манною крупою вона вбере бруд і очистить вироби із замші. Перед цим можна попередньо протерти розводи та забруднення нашатирним спиртом. Це посилить та прискорить процедуру. Якщо взуття дуже забруднене, необхідно покласти взуття повністю в манку.

Молоко

Щоб прибрати застарілі плями на білих та світлих виробах, можна скористатися звичайним молоком. Цей спосіб підходить для кросівок, чобіт, черевиків, туфель.

Для очищення беремо півсклянки молока 0% жирності, кладемо в нього 1 ч. л. харчової соди та розмішуємо. У цьому розчині змочуємо ватний диск та протираємо проблемні ділянки на взутті. Потім промиваємо поверхню вологою ганчіркою і витираємо виріб сухою серветкою. Коли взуття висохне, розчісуємо замшу спеціальною щіткою.

Читайте також: Як правильно чистити та сушити замшеві кросівки, щоб не було розводів та плям.

Нашатирний спирт

Змішуємо 10% нашатирний спирт та фільтровану воду в пропорції 1:4. Протираємо цим розчином плями або забруднення за допомогою ватного диска, а потім повністю обробляємо поверхню. Проходимося по поверхні вологою губкою та чистою сухою ганчіркою, а потім залишаємо сохнути.

Плями на замшевому взутті можна спробувати очистити також сумішшю нашатирного спирту та оцту 3%. Змішуємо обидва засоби в рівних пропорціях та м'якою щіткою наносимо розчин на забруднені місця. Після процедури просушуємо та провітрюємо взуття.

Також для очищення світлого взуття із замші можна приготувати просту суміш: беремо 100 мл молока, розчиняємо в ньому 0,5 ч. л. соди та 10 мл нашатирного спирту.

Тальк, зубний порошок чи крохмаль

Наносимо на забруднення тальк, зубний порошок або крохмаль і залишаємо на 15-30 хвилин, потім залишки речовини струшуємо. Після цього взуття необхідно протерти щіткою, призначеною спеціально для замші.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. У контейнері, банці і рушнику: як зберігати зелень у холодильнику, щоб довше залишалася свіжою.
  2. Комарів стане значно менше завдяки простій пастці з пляшки і дріжджів: як її зробити.
  3. Білі кросівки пожовтіли: розумні лайфхаки, які повернуть їм новий вигляд.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі