RU  UA

Нічим не відрізняється від "звичайної": що відомо про ядерну зброю, яку Кремль планує розмістити в Білорусі

Минулого тижня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що почав отримувати тактичну ядерну зброю з РФ, але це не стратегічні міжконтинентальні ракети, а боєзаряди обмеженої потужності.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політичний аналітик, експерт із ракетних озброєнь Олександр Кочетков.

Читайте також: Лукашенко все розуміє, але кров'ю пов'язаний з Кремлем: які є сценарії для режиму білоруського диктатора

"Тактична ядерна зброя, яку росіяни планують розмістити в Білорусі або вже там розмістили, нічим не відрізняється від "звичайних озброєнь". Зовні це може бути звичайна ракета - Калібр, Кинджал або Іскандер, - але з ядерним зарядом певного обсягу, який відповідає ТТХ самої ракети. Засоби доставлення тактичної ядерної зброї можуть змінюватись, але, принципово, це не стратегічні ядерні ракети, які можуть, у тому числі, запускати з підводних човнів і такі ракети важче збити", - сказав Кочетков.

За його словами, тактична ядерна зброя, яку росіяни можуть теоретично застосувати з території Білорусі, - це вже "звичні" ракети, якими вони вже півтора року тероризують Україну.

"Вони будуть збиті нашими ППО, як і "звичайні ракети". Тактична ядерна зброя технічно спроектована так, що у разі ураження силами ППО ядерного вибуху в повітрі не відбудеться. Він буде, якщо ракета у штатному режимі досягає мети, а не коли її знищили у польоті. У разі збиття тактичної ядерної ракети сильного зараження місцевості не буде", - зазначив експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що польських прикордонників обстріляли з території Білорусі.

Вас також може зацікавити:

Ядерна зброя РФ у Білорусі це порушення Договору про нерозповсюдження - представник Литви в ООН

Лукашенко вирішив помахати ядерною палицею, але є один нюанс

Ядерний Лукашенко: кому загрожує білоруський диктатор