RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Угорщині відхрестилися від переданих Росією українських військовополонених: всі подробиці

Державний секретар Угорщини з питань міжнародних комунікацій Золтан Ковач заявив, що його країна більше не стежить за пересуванням одинадцятьох військовополонених українців із Закарпаття, яких їй передала Росія.

Про це пише Zaхid.net.

Читайте також: Уряд Угорщини в "миротворчому" ролику зобразив Крим частиною Росії: відео

Ковач зазначив, що солдати були "звільнені в Росії" завдяки співпраці між РПЦ та угорською благодійною службою Мальтійського ордену і "змогли з власної волі заявити, що бажають приїхати до Угорщини".

Держсекретар стверджує, що більшість зі звільнених солдатів також мають угорське громадянство, а решта отримали статус біженців в Угорщині.

Тепер, як стверджує Ковач, колишні військовополонені самі можуть визначитися, чи бажають залишитися в Угорщині, чи поїхати.

Вперше про передачу солдатів Угорщині стало відомо 8 червня, коли РПЦ повідомила про передачу Угорщині 11 військовополонених українців із Закарпаття. Угорщина та Росія не поінформували уряд України про свої переговори. Про те, що росіяни передали Угорщині українців угорського походження, українські дипломати довідалися з публічних заяв віце-прем'єр-міністра Угорщини Жолта Шем'єна.

Вас також може зацікавити:

Україна повернула з полону 106 захисників: багато хто з них вважався зниклим безвісти

"Вітаємо на рідній землі": фото та відео повернення захисників України 25 травня

Бомбілі Україну: кого повернула Росія в рамках обміну