RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Справжні друзі: Латвія передає Україні весь свій флот гелікоптерів

Латвія, яка передає Україні конфісковані автомобілі у нетверезих громадян, готується завершити передачу усіх своїх вертольотів.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як заявив прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш на міжнародній конференції з відновлення України в Лондоні, його країна ніколи не мала ілюзій щодо Росії й наприкінці 2021 року, на тлі нарощування Москвою військ біля українського кордону було прийнято рішення про відправлення ПЗРК "Стінгер" до України. Після отримання згоди з боку США на поставку американської зброї "Стінгери" прибули в Україну, всього за день до повномасштабного вторгнення.

Читайте: Країна НАТО віддасть Україні всі свої ПЗРК Stinger

З того часу, як зазначив урядовець, країна витратила понад 1,3% ВВП на всі види допомоги Україні, з яких понад 1% – лише на військові потреби.

"У нас є флот гелікоптерів, всі ці гелікоптери – останні зараз перефарбовуються, щоб бути придатними до використання і мати гарний вигляд – ми відправляємо в Україну", – розповів Каріньш.

Також Латвія, за його словами, продовжує тренувати українських солдатів та надавати боєприпаси й безпілотники.

У своєму виступі прем'єр наголосив на необхідності збільшення підтримки Києва, а також інтегрування України в ЄС та НАТО.

Каріньш додав, що для відбудови України мають бути використані усі заморожені російські активи, підкресливши необхідність притягнення керівництва країни-агресора до відповідальності за усі скоєні злочини та висловив впевненість у перемозі.

Нагадаємо, що латвійський депутат відправив делегацію РФ в ОБСЄ услід за російським кораблем.

Вас також може зацікавити:

США переоцінили передану Україні військову допомогу: чому це хороша новина

Країна НАТО передасть Україні бронемашини M113: що ще увійшло до пакету допомоги

Скільки Україна втратила західної техніки: розвідка Естонії назвала цифру