RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Як дізнатися забутий пароль від Wi-Fi: п'ять способів

Для отримання сигналу максимальної потужності потрібно обрати для Wi-Fi роутера правильне місце в квартирі, але буває так, що пароль від роутера вилетів з голови і його неможливо згадати.

"Апостроф" розповідає, як вчинити у такій ситуації.

Читайте також: 10 речей, які слід тримати якнайдалі від роутера, щоб покращити Wi-Fi

Перегляньте стандартний пароль на роутері

Цей спосіб підійде для вашого домашнього роутера. Більшість сучасних роутерів за замовчуванням мають унікальне ім'я мережі та пароль. Вони надруковані на етикетці із серійним номером та іншою сервісною інформацією.

Перегляньте пароль у налаштуваннях мережі Windows

Якщо ви підключені до мережі через Windows, система нагадає вам забутий пароль. Перейдіть до Центру керування мережами та спільного доступу та відкрийте список бездротових мереж. Відкрийте властивості потрібної мережі та перегляньте пароль у полі "Ключ безпеки мережі".

Перегляньте пароль у "зв'язці ключів" в OS X

Операційна система OS X зберігає пароль від будь-якої мережі, до якої ви коли-небудь підключалися. Запустіть систему через Spotlight або з папки Програми. Виберіть на бічній панелі зліва розділ "Система". Далі знаходимо потрібну мережу у списку і тиснемо на кнопку "i" на панелі нижче. Ставимо галочку біля "Показати пароль" та після введення пароля адміністратора ви побачите пароль від Wi-Fi.

Перегляньте пароль у веб-інтерфейсі роутера

Якщо у вас є доступ до веб-інтерфейсу, пароль роутера можна знайти там. Перейдіть в браузер за адресою 192.168.0.1 (або 192.168.1.1) та введіть логін та пароль. Знайдіть розділ Wireless Network, який містить пункт Security з опціями захисту. У ньому міститься пароль бездротової мережі. Додамо, що пароль за замовчуванням прихований і для відображення його потрібно натиснути кнопку Display password.

Скиньте пароль та задайте новий

Якщо пароль згадати не виходить – потрібно його скинути. Цей спосіб ідеальний для домашнього роутера, але він спрацює на будь-якому пристрої, оскільки у кожного з них є фізична кнопка скидання. Але якщо ваш провайдер використовує специфічні параметри підключення, його доведеться заново переналаштувати. Знайдіть невеликий отвір поруч із яким написано Reset на задній панелі. Натисніть кнопку скріпкою або голкою та потримайте кілька секунд. Після цього налаштування роутера повернуться до стандартних і ви зможете дізнатись пароль одним зі способів, описаних вище.

Раніше "Апостроф" писав, навіщо на Wi-Fi-роутері кнопка WPS і як скористатися цією функцією.

Вас також може зацікавити:

Як посилити сигнал Wi-Fi на ноутбуці або комп'ютері: п'ять перевірених способів

Чому треба відключати смартфон перед протиранням екрана: корисний лайфхак

Як посилити поганий сигнал Wi-Fi своїми руками: простий і дешевий лайфхак