RU  UA

Росія застосовує змішану тактику: в ЗСУ оцінили нові удари окупантів

Російські окупаційні війська продовжують атакувати Україну ракетами та дронами-камікадзе, але використовують при цьому змішану тактику.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла спікер оперативного командування "Південь" ЗСУ Наталія Гуменюк.

Читайте також: Україна та Росія наступають один на одного: що допоможе змінити ситуацію на користь ЗСУ

"Судячи з атак росіян, вони отримали нову партію "Шахедів" з Ірану. Вони атакують не тільки ракетами, а й використовують змішану тактику, коли в хід йде ракета паралельно з "Шахедами", - сказала Гуменюк.

Вона додала, що росіяни також посилили обстріли у Херсонській області. У тому числі тому, що вода після підриву дамби та потопу трохи спала, і росіяни повернулися на частину позицій, з яких їм зручно обстрілювати громадянське населення.

"Критичних переміщень на Херсонщині та посилення підрозділів там не відмічено. Частину підрозділів вони продовжують перекидати на інші напрямки – Бахмут, Запоріжжя. Щодо удару по мосту на Чонгаріми можемо тільки сказати, що наша робота зі знищення логістики ворога, їхнього військового потенціалу триває постійно. Наш вогневий контроль та дія сил опору не дозволять окупантам у Криму та на інших територіях, які вони тимчасово займають, поповнять свої ресурси", - зазначила Гуменюк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Донбасі російські "мобіки" тікають із фронту під ударами ЗСУ.

Вас також може зацікавити:

У лідерах - Краснодарський край: скільки загиблих в Україні росіян офіційно визнали в РФ

Росіянам влаштували пекло: в ЗСУ озвучили втрати ворога на Таврійському напрямі

Це ще не повноцінна фаза: окупанти "клюнули" на імітацію наступу ЗСУ