RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

Всі новини

Бійці Сил оборони провели масштабні тренування на північному кордоні: фото і відео

Сили оборони України, які готові відбити повторний напад російських військ з території РБ, провели масштабні комплексні тренування підрозділів на навчальному тактичному полі в зоні відповідальності угрупування військ "Суми".

Про це повідомляє Командування Об'єднаних Сил ЗС України.

У Північній операційній зоні завершено будівництво психологічно-тактичних смуг перешкод, процес спорудження яких тривав понад пів року, й за цей час створено понад півсотні подібних баз.

Читайте: Це буде суїцид: Наєв оцінив імовірність нападу "Вагнера" з Білорусі

"Тисячі солдат, які пройшли навчання, нищать ворога на Сході та на інших напрямках. Повертаючись на ротацію, бійці передають свій бойовий досвід новоприбулим, утворюючи нові штурмові групи для нанесення вирішального удару по ворогу", – повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Програма навчань передбачала кілька елементів й основний з них – смуга перешкод. Військовослужбовці долали її у складі підрозділу, що вимагало серйозної роботи командирів в плані контролю ситуації та постійного керування діями підлеглих.

Окрім фізичних навантажень, складних для проходження перешкод та постійного звукового впливу імітаційних вибухових пристроїв, воїни отримували швидкі вводні від інструкторів, що, безумовно, додавало складності у пересуванні по смузі.

"Поспілкувавшись з нашими військовослужбовцями, помітив одну характерну тенденцію. Переважна більшість наших воїнів наголошують на необхідності додаткових тренувань, оскільки добра фізична підготовка – найперша запорука збереження життя в бойових умовах", – зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

На тактичному полі, облаштованому для ведення навчань з бойовою стрільбою, військовослужбовці однієї з бригад Сил оборони відточували бойову майстерність у діях в наступі з підтримкою бронетехніки. Також відпрацьовувалися елементи евакуації пораненого з поля бою, розгортання мінометного підрозділу та підтримки вогнем піхоти у наступі.

Окрім того, воїни проходили "обкатку" танками та тренінги з медичної підготовки. Учасники навчань мали можливість ознайомитися з "новинками" ворожих мінних пасток, які наші сапери знаходять на лінії бойового зіткнення.

"Ми маємо все робити для того, аби впевненість суспільства у Збройних Силах України перетворилася на наші професійні дії з подолання ворога. Щоб громадяни України, мешканці Сумської області знали, що вони надійно захищені, а на кожну дію ворога буде миттєва і безкомпромісна відповідь", – зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв, додавши, що вишкіл бійців на всіх тренувальних базах в Північній операційні зоні триває постійно в режимі 24/7.

Нагадаємо, раніше Сергій Наєв назвав кількість жінок, які зараз служать в армії.

Вас може зацікавити:

На Сумщині дітей навчали мінній безпеці: область входить до переліку найбільш забруднених вибухівкою. Фото

На Сумщині під час ворожого артобстрілу загинули працівники лісового господарства: подробиці

Проявив себе в боях за Соледар та Бахмут: Наєв зустрівся з героєм-гранатометником