RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

ЗСУ активно прориваються вперед: в Міноборони розповіли про результати контрнаступу

Сили оборони України на східному напрямку, де протягом тижня відбулось 250 бойових зіткнень, вели як оборонні, так і наступальні дії, маючи тактичний успіх.

Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

За її інформацією, ворог здійснював свій наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де і зараз тривають важкі бої. Протягом минулого тижня на цих напрямках відбулось близько 250 бойових зіткнень. Ворог намагався витіснити наші війська із займаних позицій, але йому це не вдалось.

Читайте: Окупанти атакували Одеську область: в ОК "Південь" розповіли про наслідки, фото

Противник здійснив 6 457 обстрілів, випустивши 315 006 боєприпасів й кількість обстрілів збільшилась, - зазначила Ганна Маляр.

Водночас наші війська на сході розпочали контрнаступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідного, Кліщіївки та Курдюмівки. На кожному з напрямків відбулося просування від 1 до 2 км.

Зараз війська закріплюються на досягнутих рубежах та продовжують нищити ворога, повідомила заступниця Олексія Резнікова.

Водночас обстановка на півдні за минулий тиждень суттєвих змін не зазнала - Сили оборони продовжували ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

За тиждень в результаті покращення тактичного положення та вирівнювання лінії фронту збільшено площу звільнених територій на 17 кв.км

Загалом з моменту початку наступу звільнена площа на півдні складає 130 кв.км

На таврійському напрямку ворог протягом минулого тижня 148 разів атакував українські позиції й там зафіксовано 3 861 обстріл.

"Якщо скласти кількість ворожих обстрілів на сході та півдні, то вийде більше 10 тисяч обстрілів за тиждень. Це фактично цілодобово і щохвилини", - зауважили в МО, додавши, що підрозділи ракетних військ і артилерії сил оборони таврійського напрямку протягом тижня виконали 8 783 вогневих завдання.

Російські окупаційні війська несуть значні втрати в особовому складі, озброєнні та техніці й загиблих за минулий тиждень у ворога у 8 разів більше ніж у ЗСУ, - зазначила вона.

Наша авіація, ракетні війська та артилерія за минулий тиждень завдали понад 110 ударів по районах зосередження особового складу противника, знищили 17 зенітно-ракетних комплексів ворога, нанесли ураження по 11 пунктам управління, що значно знизило можливості ворога щодо враження нашої авіації і БПЛА й вразили 7 складів боєприпасів ворога.

Окрім того, знищено й сотні одиниць ворожої техніки серед яких танки, гелікоптери, артилерійські системи, розповіла Ганна Маляр.

Нагадаємо, що наразі противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, де лише протягом доби відбулось 36 бойових зіткнень.

Вас може зацікавити:

ЗСУ вибили ворога з правого берега каналу Сіверський Донець-Донбас

Історична подія: ЗСУ звільнили окуповану з 2014 року територію, карта

"Це не голлівудський фільм": Зеленський пояснив, чому контрнаступ просувається повільно