RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Це не голлівудський фільм": Зеленський пояснив, чому контрнаступ просувається повільно

Президент України Володимир Зеленський заявив, що однією із причин уповільнення контрнаступу Збройних сил є замінована російськими окупантами велика територія. І пояснив, що це не "голлівудський фільм".

Про це він заявив в інтерв'ю ВВС.

Читайте також: США переоцінили передану Україні військову допомогу: чому це хороша новина

"Деякі люди вважають, що це голлівудський фільм, і чекають на результати зараз. Це не так. На карту поставлене життя людей", - сказав президент.

Зеленський зазначив, що військовий прогрес давався нелегко, оскільки росіяни замінували 200 000 квадратних кілометрів на території України.

"Чого б деякі не хотіли, зокрема спробами тиску на нас, за всієї поваги, ми просуватимемося на полі бою тим шляхом, який вважаємо найкращим", – зазначив він.

Президент наголосив на необхідності надання Україні гарантій безпеки від НАТО, але наголосив, що кінцевою метою є членство в Альянсі.

Також Зеленський виступив за те, щоб Україна отримала F-16 американського виробництва, спрогнозувавши, що перші літаки можуть надійти за шість-сім місяців.

Президент також заявив, що Україна ніколи не сяде за стіл переговорів, хоч би хто був президентом у Москві, якщо російські окупанти залишаться на території України.

Раніше ми писали про те, що здатне переламати хід подій на фронті у протистоянні українських сил та російських окупантів.

Вас також може зацікавити:

У Сил оборони є три основні напрямки контрнаступу: яка зараз ситуація на фронті

Новий пакет допомоги, російський Ан-124 та вступ до НАТО: підсумки зустрічі Зеленського та Трюдо

Канада посилить ППО України: що відомо про ракети AIM-9, відео