RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Це дуже важливо для військових: Наєв про законопроєкт щодо статусу англійської мови

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв схвально сприйняв ініціативу президента щодо надання нового статусу англійській мові в Україні.

Про це йдеться на сторінці командування ООС у соцмережі Facebook.

Читайте також: Українські лікарі зможуть безкоштовно вивчити англійську мову: що для цього потрібно

Генерал-лейтенант зауважив, що статус англійської як "мови міжнародного спілкування" став би дуже своєчасним для національних Збройних Сил, з огляду на те, що українські військові проходять навчання за кордоном.

"На даний час військовослужбовці ЗС України проходять навчання в ряді європейських країн, беруть участь у військових маневрах у Великій Британії. Днями стартували навчання серії "Сі Бриз", до яких залучаються особовий та корабельний склад Військово-Морських Сил ЗС України. В цілому у країнах ЄС пройшли підготовку вже 24 тисячі українських військових", - зазначив він.

За його словами, майже вся технічна документація на озброєння та військову техніку, яку надають західні партнери, англійською мовою.

"Вважаю, що якщо раніше питання вивчення військовослужбовцями англійської мови носило рекомендаційний характер, то зараз має бути закріплено на законодавчому рівні", - переконаний Сергій Наєв.

Нагадаємо, англійська може стати мовою міжнародного спілкування в армії, Нацгвардії, в інших силових структурах, які виконують обов'язки з оборони країни.

  • Вас може зацікавити:

Чим не догодило Запоріжжя? В Україні спалахнув скандал навколо пропозиції перейменування

Мовний омбудсмен втрутився у скандал навколо перейменування Запоріжжя: яка його позиція

Шекспір замість Пушкіна: навіщо владі англомовні українці