RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Скільки українців готові залишити свої будинки, якщо війна затягнеться: дані соцопитування

Більшість українців, попри заклики евакуюватися, не збирається залишати свої домівки у випадку, навіть якщо бойові дії загостряться.

Про це свідчать результати муніципального опитування компанії IRI, яке проводили з 21 квітня по 22 травня 2023 року методом особистого інтерв'ю вдома у респондентів.

За результатами опитування, більшість українців збирається лишатися вдома попри все.

Читайте: "Мінус" понад 60 артсистем і безпілотників за добу: оновлена статистика втрат у окупантів в Україні

Старший регіональний директор IRI у Євразії Стівен Нікс наголосив, що багато українців не хочуть переїжджати навіть в умовах серйозної загрози з боку Росії. На думку експерта, це свідчить про рішучість нашого народу.

Серед респондентів від 45% до 61% українців планують залишитися в своєму місті навіть у тому випадку, якщо поруч загостряться воєнні дії. Також від 87% до 96% громадян в кожному місті зазначили, що після війни вони теж не збираються переїжджати зі свого міста.

Також громадяни розповіли, яким вони бачать своє майбутнє. Від 74% до 90% респондентів обрали варіант "скоріше обнадійливим". Також від 50% до 82% жителів у кожному опитаному місті заявили, що їхнє місто розвивається в правильному напрямку.

Крім того, важливо, що 75-90% респондентів у кожному місті високо оцінили якість послуг з енергопостачання. При цьому від 39% до 62% вважає, що органи місцевої влади повинні визначати пріоритети відбудови місцевих громад.

"Нове опитування громадської думки Міжнародного республіканського інституту показало, що переважна більшість населення вірить у краще майбутнє, позитивно оцінює якість послуг, що надаються місцевою владою, і планує залишатися у своїх містах під час війни з Росією та після її завершення. Це опитування проведене серед 16 800 респондентів у 21 місті України і є одним з найбільш повних зрізів громадської думки в Україні", - резюмують автори опитування.

Нагадаємо, раніше ми писали, які правила перетину кордону для чоловіків діють в липні.

  • Вас може зацікавити:

Знищено дві роти противника: сили оборони України наступають на Таврійському напрямку, кадри

ЗСУ атакують ворога, маючи успіх на кількох напрямках: оновлені карти боїв

ЗСУ знищили відразу чотири російські САУ "Мста-С": відео потужних ударів

В акваторії Київського моря пройшли масштабні навчання ЗСУ: фоторепортаж