RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Як правильно заморозити малину: інструкція від Євгена Клопотенка

Малина має неповторний вишуканий смак і робить будь-яку страву особливою. Цю ягоду свіжою додають до салатів, маринують м'ясо або роблять різноманітні соуси, варять компоти, джеми без кісточок, варення і використовують замість кубиків льоду в улюблених напоях.

Про це пише відомий український кулінар Євген Клопотенко.

Читайте також: Буде вдвічі більшим: як правильно поливати малину на дачі

"Якщо ви впевнені в якості малини і в тому, що вона нічим не оброблена, можете ягоди не мити перед заморозкою. Вони вберуть воду і розмокнуть і це вплине на смак у майбутньому. З піддавлених ягід відразу зваріть компот, додавши листочки м'яти для більш виразного смаку та аромату”, - пише Клопотенко.

Він додав, якщо ви купували малину у супермаркеті чи на ринку, то ягоду необхідно промити під проточною водою. Викладайте ягоди на паперовий рушник так, щоб малина лежала на ньому в один шар. Залиште ягоди на 4-5 годин, після чого їх можна заморожувати.

"Рекомендується використовувати нові герметичні пакети розміром 20 на 40 см. Вони невеликі та вміщують 2-3 порції малини. Звичайно, можна використовувати й великі пакети, але чим рідше ви відкриваєте пакет, тим ягоди менше обвітрюються і вбирають аромати морозильної камери", - наголосив Клопотенко.

Далі він навів два простих способи заморожування малини:

Ціла малина. Візьміть дошку або велику тарілку, застеліть її кухонним рушником або пергаментним папером, щоб малина не збиралася до купи. Також можна застелити фольгою. Викладайте малину з невеликими проміжками між ягодами, поставте в морозильну камеру до заморожування, потім виймайте, складайте в герметичний пакет і зберігайте в камері до 1 року.

Пюре з малини. Також малину можна заморожувати у стані пюре. Ягоди перебити до однорідності блендером і розлити в силіконові форми для кексів, поставити в морозильну камеру до заморозки. Готове пюре витягти та перекласти в герметичні пакети. Можна відразу влити суміш у герметичний пакет. За бажанням до пюре додайте цукор або цукрову пудру за смаком. Малинове пюре можна використовувати для приготування різноманітних соусів до м'яса, сорбетів, смузі та морозива. Можна приготувати вершковий мус з малиновим кюлі або взяти саме заморожене пюре.

"Розморозити малину можна в холодильнику, виклавши на тарілку в один шар. Це можна зробити при кімнатній температурі, якщо вона не перевищує 20 градусів за Цельсієм. У вас вийдуть свіжі, наче тільки що зняті з куща ягідки. Їх можна вживати як перекус, додавати в салати, прикрашати тарт без випікання, робити десерт з насінням чіа та кефіром, чи готувати йогуртовий пиріг”, - додав Клопотенко.

Раніше "Апостроф" розповідав, про поради досвідчених дачників, як не допустити розростання малини на городі.

Вас також може зацікавити:

Як позбавитися від шкідників на малині і зберегти соковиті ягоди: поради досвідчених садівників

Смородину і малину збиратимете кошиками: копійчаний засіб для поліпшення ґрунту

Досить раз попрактикуватися: лайфхак зі збирання малини