Лайм

Рецепт малинового джему без кісточок став хітом: як закрити його на зиму

Візьміть собі на замітку

Багато хто з нас полюбляє літо за велику кількість сезонних ягід і фруктів, які багаті різними мікроелементами. І якщо ви вже вдосталь наситилися ними, закрийте на зиму декілька баночок варення з полуниці з лимонною кислотою або ароматного рожевого варення. theLime також ділиться простим рецептом густого малинового джему без кісточок.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: малина (1 кг), цукор (1 кг), лимонна кислота (1 г).

Приготування:

Ягоди малини ретельно перебираємо та промиваємо у проточній воді. Потім висипаємо їх у глибоку ємність та подрібнюємо за допомогою занурювального блендера до отримання однорідної маси.

Готуємо іншу ємність, встановлюємо на неї сито. Малинове пюре переливаємо через сито, щоб позбутися кісточок. Їх можна викинути або приготувати з них смачний компот.

Переливаємо отриману масу в каструлю і додаємо цукор. Перемішуємо чистою дерев'яною ложкою або лопаткою та ставимо на плиту на середній вогонь, доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму, чекаємо, поки зверху почне утворюватися пінка її необхідно зняти.

Читайте також: Популярні рецепти варення зі смородини, яке варто закрити на зиму цього літа.

Проварюємо малинову масу 7-10 хвилин на мінімальному вогні, потім додаємо щіпку лимонної кислоти, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.

Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Розливаємо гарячий джем у стерильні банки, закриваємо герметично кришками і перевертаємо догори дном до повного остигання. Потім заготовку необхідно віднести у темне прохолодне місце.

А взимку відкриваємо баночку ароматного малинового варення та насолоджуємося смаком. Його можна використовувати для випічки або ж подавати до млинців, сирників або панкейків.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт швидкого лимонаду з цитрусами і м'ятою: як приготувати освіжаючий напій.
  2. Як приготувати окрошку по-новому: оригінальний рецепт, який здивує свіжим смаком.
  3. Рецепт смачної ікри з молодих кабачків, яку захочеться готувати кожного року.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього