RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Видавав як "бойові": на Донбасі командир військової частини попався на розкраданні 5 млн гривень

Деякі недобросовісні українці продовжую наживатися на війні. У Донецькій області ДБР викрило організовану групу на привласненні майже 5 млн гривень "бойових" виплат військовим. Схема діяла протягом 7 місяців.

Про це повідомили у ГБР.

Читайте також: У нас вбивали і за менші гроші, ніж ті, що крутяться до Міноборони - Дана Ярова

Так, співробітники ДБР повідомили про підозру командиру однієї з військових частин Донбасу та чотирьох його підлеглих, які налагодили протиправний механізм фіктивної виплати "бойових" доплат військовим підрозділам, які не несли службу на передовій.

Встановлено, що фігуранти включили до списків виплат дев'яти військових, які на цей час були за межами регіону. Вони фактично не брали безпосередньої участі у бойових діях, але отримували всі можливі виплати.

З березня по вересень 2022 року військовим щомісяця безпідставно перераховували на картковий рахунок по 100 тис. грн.

Під час обшуків у підозрюваних правоохоронці вилучили документацію, на підставі якої провадилися незаконні нарахування та виплати "бойових" доплат.

приймається рішення про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Командир військової частини підозрюється у розтраті та заволодінні чужим майном, скоєним організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та видачі посадовцем завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Четверо його підлеглих, залучених до схеми, — у розтраті та заволодінні чужим майном, скоєних організованою групою шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України)

Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що Державне бюро розслідувань передало одній із бригад Збройних сил України 17 автомобілів, заарештованих у родичів колишніх народних депутатів від партії ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Вас також може зацікавити:

Мережі померло: якими мають бути джерела інформації під час війни

Військкоми – на фронт: що стало останньою краплею для Зеленського

За ґрати має сідати не лише втікач, а й митник із військкомом, які йому допомогли – військовий Олег Симороз