Лайм

Старовинний рецепт вишневого варення без кісточок: так готували ще наші бабусі

Закрийте його на зиму та насолоджуйтесь знайомим смаком

Густі ягідні джеми користуються популярністю: їх використовують як начинку для випічки та млинців, топінгу для панкейків, їдять з печивом та чаєм. Сьогодні їх приготування полегшують різні загусники, наприклад, агар-агар або желатин. Але наші бабусі варили густе варення без жодних добавок. Таким старовинним рецептом вишневого варення без кісточок ділимося з вами у цьому матеріалі.

Інгредієнти: 1кг вишні, 600 г цукру.

Читайте також: Як легко та швидко видалити кісточки з вишень: хитрі лайфхаки.

Фото: Getty Images

Приготування варення з вишень

Вишні миємо та чистимо від кісточок. Кладемо ягоди в каструлю і засипаємо цукром у пропорції 1 кг на 600 г відповідно. Накриваємо кришкою і залишаємо на всю ніч за кімнатної температури, щоб вишня пустила сік.

Наступного дня ретельно перемішуємо ягоди із цукром і ставимо каструлю на середній вогонь. Коли варення закипить, варимо 5 хвилин, періодично помішуючи. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо до повного остигання. Цю послідовність дій потрібно повторити ще два рази, щоразу варити по 5 хвилин після закипання і чекати до остигання варення.

Читайте також: Як правильно заморожувати вишню, щоб зберегти вітаміни до зими: 10 порад.

Фото: Getty Images

Після третього закипання та 5-хвилинного варіння вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою та залишаємо на ніч. Вранці проварюємо ягоди ще 1 хвилину та розливаємо варення у стерилізовані банки: спочатку накладаємо вишні, а потім наливаємо сироп.

Банки та кришки можна попередньо простерилізувати у духовці при температурі 110 градусів протягом 5 хвилин.

Варення щільно закриваємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до остигання.

Раніше ми розповідали, як закрити на зиму густе желе із чорної смородини.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні