RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Обстріли енергетичних об’єктів не припиняються: українцям дали поради, як приготуватися до зими

У парламенті рекомендують громадянам підготуватись до осінньо-зимового періоду, насамперед вжити заходів щодо енергозбереження та підвищення енергоефективності житла.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів голова комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Читайте також: Чи будуть відключати світло влітку та восени: в "Укренерго" розповіли про дефіцит в енергосистемі

Зокрема, серед його рекомендацій - замінити старі лампи розжарювання на нові енергоощадні LED-лампи. Герус пояснив, що світлодіодні лампи споживають до 10 разів менше електроенергії, ніж звичайні, та слугують до 11 років без заміни. Економія на освітленні з такими лампами може сягати понад 80%.

Окрім того, голова комітету рекомендує встановлювати двозонні лічильники електроенергії - це значно скорочує суму в платіжці, особливо якщо є електроопалення або електричний нагрів води.

"Слід пам’ятати, що обстріли енергетичних об’єктів не припиняються. І є всі підстави думати, що з настанням холодів вони ще посиляться. Тому, гадаю, нам краще готуватися до того, що наступний зимовий період не буде простим", - зазначив Герус.

Раніше ми розповідали про те, що українські споживачі можуть отримувати завищені суми за природний газ у комунальних платіжках.

Вас також може зацікавити:

"Жеруть" електроенергію: рейтинг приладів, які найбільше спустошують гаманець

В Україні продовжили пільговий тариф на газ: кого стосується

Українцям можуть надати пільги на оплату холодної води: що потрібно знати


Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: