RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Підробляли документи ухильникам: співробітники ТЦК на Донеччині підуть під суд

У Краматорському районі Донеччини затримали начальника одного з районних ТЦК та двох його підлеглих, які за 2-3 тисячі доларів оформляли фіктивні документи громадянам призовного віку для виїзду за кордон. Це вже не перший випадок, коли працівники ТЦК заробляють на мобілізації.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Читайте також: Скільки жителів Києва та області ухилилося від мобілізації за рік: у поліції озвучили кількість кримінальних справ

Обвинувальні акти відправили до суду. За даними ДБР, військком організував схему отримання неправомірної вигоди. Він з підлеглими продавали підроблені тимчасові посвідчення військовозобов’язаним та довідки ВЛК з дописами, що громадянин непридатний до військової служби.

"Начальник територіального центру самостійно підшукував "клієнтів", які бажали виїхати за межі України. Ціна "послуги" складала 2-3 тисячі доларів США. П’ятьох "клієнтів" прикордонники зупинили на пунктах пропуску при спробі використати підроблені документи для виїзду з України у Чернівецькій та Закарпатській областях", - йдеться у повідомленні.

Фото: dbr.gov.ua

Затриманого начальника обвинувачують у створенні організованої групи та організації незаконного переправлення осіб через держкордон, а також в організації службового підроблення (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 ККУ).

Ще двох працівниць ТЦК обвинувачують у сприянні у незаконному переправленні осіб через держкордон та у службовому підробленні, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 ККУ).

Їм загрожує до 9 років ув'язнення.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, СБУ викрила лікарів, які заробляли на ухилянтах.

  • Вас може зацікавити:

Скандал на Хмельниччині: чи мають право представники ТЦК заходити до житла з повістками

Спробували піти до Молдови: на Одещині зі стріляниною затримали групу ухилянтів

База розшуку ухилянтів: адвокат пояснив, як це працює