RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Суд визнав мера Рівного винним і усунув з посади: що відомо

Міського голови Рівного Олександра Третяка суд першої інстанції визнав винним у корупційному адмінпорушенні. Сам градоначальник написав, що "справа є знущанням над законом і суперечить здоровому глузду".

Про це повідомив сам мер у своєму Тelegram.

Читайте також: Чи можуть замовники уникати змови та корупції на державних закупівлях у системі Prozorro. Кейс "Енергоатому"

Так, раніше НАЗК становило три протоколи на Третяка, в яких помітили конфлікт інтересів. Йдеться про повернення собі премій, голосування за призначення керуючим справами виконкому та призначення їй премій та надбавок. Перші два протоколи закрили через відсутність складу порушення та за строками давності. А ось остання справа стосується нарахування грошей Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третьяка 45 тисяч гривень.

Сам же мер суд ігнорував, посилаючись на зайнятість та відрядження, а 7 липня поїхав по роботі до Німеччини.

В результаті у понеділок, 10 липня, суддя Петро Денисюк оголосив рішення, згідно з яким Третяка визнали винним у корупційному правопорушенні. За це він має сплатити штраф у сумі 6800 грн та залишити свою посаду на один рік. Це рішення він може оскаржити терміном у десять днів.

Що каже мер?

Ще до засідання суду Третяк написав про те, що "сама справа є знущанням над законом і суперечить здоровому глузду".

Він також прокоментував своє рішення поїхати до Німеччини.

"Суддя прийняв рішення проводити судове засідання без моєї присутності, розкручуючи плітки про моє "ухилення від суду". Доповідаю до вашого відома, що ще в травні (до того як ця справа потрапила до цього судді) ми розпочали переговори з нашими німецькими містами-партнерами "Про зустріч на їхній території і 19 червня я отримав офіційне запрошення відвідати наших друзів, які надають неабияку допомогу Рівному", - написав він у соціальній мережі.

Після засідання він повідомив, що має намір подавати апеляцію.

"Вважаю сьогоднішній судовий процес знущанням з правосуддя. Не визнаю провини ніяк і переконаний, що діяв у рамках чинного законодавства", - написав він.

Нагадаємо, що Владислав Трубіцин разом зі своїм помічником Ігорем Сааковим міг вимагати хабар за здачу приміщення, що знаходиться в комунальній власності.

Міський голова Рівного Олександр Третяк заявив, що подаватиме апеляцію.

Вас також може зацікавити:

Обвинувачений у корупції депутат Київради Трубіцин втік з України: слугу народу хочуть оголосити у розшук

Мобілізація прикарпатською: юрист проаналізував скандальний наказ військкома

"Слуга народу" Трубіцин, який вимагав хабарі, потрапив у розшук за крадіжку цінних книг у Вірменії - нардеп