RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Водіям на замітку: ТОП – 5 порад щодо економії бензину у спеку

Липень увірвався в Україну з сильною спекою , тому автомобілісти задаються питанням, як у цей період заощадити бензин, ціни на який постійно не тішать стабільністю.

"Апостроф" ділиться порадами, як заощадити цього літа.

Читайте також: Ціни на АЗС відлетіли: скільки українці заплатять за бензин влітку

Використання кондиціонера

Один із способів заощадити бензин – грамотно користуватися кондиціонером. Водію не варто включати його на максимум, встановіть комфортну для себе температуру.

Тиск у шинах

Потрібно обов'язково постійно стежити за тиском у шинах. Недостатній тиск збільшить витрати бензину в середньому на два-три відсотки.

Планування маршруту

Використовуйте маршрути з меншим рівнем трафіку, щоб уникнути пробок у годину пік і скоротити час простою двигуна. Крім того, не варто перевищувати швидкість, оскільки швидкість вище 80 км/год збільшує споживання палива.

Своєчасний техогляд

Регулярний ТО машини не лише продовжить її роботу, а й зменшить витрати на бензин. Наприклад, якщо двигун працює добре, то не споживає більше палива, ніж потрібно. Крім того, потрібно стежити за розвалом-сходженням, свічками та станом гальм.

Стиль водіння

Манера водіння також є важливим моментом у цьому питанні. В ідеалі їхати треба не зупиняючись дуже часто, наприклад, світлофорах. Щоб знову розігнатися, знадобиться нова порція бензину, яку можна було б заощадити, уникнувши зупинки. Оптимальний режим: постійно і безперервно рухатися від точки старту до фінішу маршруту з постійною швидкістю близько 80 км/год.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що з липня в Україні зміняться ціни на бензин.

Вас також може зацікавити:

На дефіцит палива можна закрити очі: 15 порад водіям для економії бензину

Досить калькулятора: як самостійно порахувати витрату палива в авто

Чому не можна заправляти авто, коли на АЗС стоїть бензовоз: докладне пояснення для водіїв