RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вперше в Україні 6-річній дитині пересадили серце: зворушливі фото з мамою дитини-донора

В той час, як на Закарпатті затримали чоловіка, який продавав дітей до Європи на органи, українські кардіохірурги провели унікальну операцію з пересадки серця шестирічній дівчинці.

Про це відомий український кардіохірург Борис Тодуров написав у Facebook.

Читайте також: А хіба це ділиться: як суддя перетворив частини тіла на майно

"Вперше в Україні. Сьогодні вночі в інституті виконано трансплантацію серця 6-річній дівчинці. Операція пройшла гладко, дівчинка екстубована через дві години після операції. Подробиці опублікуємо пізніше", - написав Тодуров.

Журналіст Віолетта Кіртока розповіла подробиці про цю унікальну операцію. Вона зазначила, що мама загиблого 4-річного хлопчика дала згоду на пересадку серця хворій дівчинці. І після трансплантації їй дозволили послухати, як воно б'ється в інших грудях.

"Це і є для мене - смертю смерть подолав. Якою треба бути сміливою та сильною, щоб дати дозвіл на пересадку серця, втрачаючи сина. І дати шанс жити іншій дитині, яка теж гине. І врятувати її", - написала Кіртока.

За її словами, усі пересадки серця вперше в Україні зробив Борис Тодуров.

"Понад двадцять років я бачу зблизька, як він працює. І який він фанат своєї справи. Зробити пересадку серця дитині під час війни, коли Росія вбиває наших дітей, а він їх рятує всіма можливими методами! Я пишаюся жахливо. Бо ця операція показує рівень країни, можливість її розвитку та прагнення рятувати своїх громадян”, - зазначила журналіст.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Кривому Розі 22-річна дівчина померла після пластичної операції по збільшенню грудей.

Вас також може зацікавити:

Умовний термін за зґвалтування: де помилилася українська Феміда

Намагалася продати немовля за десятки тисяч доларів: у Луцьку затримали злочинницю, фото

Розбещували доньку і знімали це на камеру: на Закарпатті сімейна пара постане перед судом