RU  UA

НАТО перестало церемонитися з Путіним, в РФ зріє бунт генералів: експерт спрогнозував сценарій

Результати саміту Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі 11-12 липня, де союзники погодили для України спрощений механізм вступу до НАТО, є плачевними для Росії.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політолог із Грузії Вахтанг Маісая.

Читайте також: Який сенс вступу до НАТО, якщо країна програє війну? Що має стати головним для України

Він зауважив, що НАТО скасувало вимоги Плану дій щодо членства (ПДЧ) для України, що дасть можливість найближчим часом почати переговори про вступ.

Це говорить про те, що Україна виконала попередні умови щодо адаптації до правил НАТО. Також важливе створення ради Україна-НАТО, яка буде готувати Україну до вступу, де вона нарівні з членами НАТО обговорюватиме свої питання і нової архітектури безпеки в Європі.

"Зараз Україна вже більше відповідає воєнним стандартам НАТО, ніж деякі з країн-членів, як, наприклад, Болгарія. Також важлива фіксація в комюніке того, що Україна буде членом НАТО. А незабаром до неї приєднається і Грузія", - зазначив політолог.

Примітно те, що НАТО вже перестало "церемонитися" з Росією, де, зокрема, назріває заколот серед військового керівництва.

"Альянс розширився набагато більше, ніж вони могли собі уявити. А незабаром туди приєднається і Україна. Натомість в Росії зріє заколот генералів. Перша ластівка - Попов (Ред., - генерал-майор Іван Попов, якого усунули з посади через конфлікт із начальником Генштабу), який вже закликав до непокори. І це може зрушити лавину в російському керівництві. Це інтенсифікували інтриги в керівництві і надалі ситуація буде тільки розхитуватися", - додав Вахтанг Маісая.

Також "Апостроф" писав, що на саміті затвердили детальні плани оборони для гарантії стримування ворогів та захисту "кожного дюйму" своїх територій.

  • Вас може зацікавити:

Сьогодні все проясниться: в Держдепі повідомили, коли США можуть назвати терміни вступу України до НАТО

Путінські хакери злили дані про саміт НАТО: у Литві оцінили ризику

Гарантії безпеки для України: до декларації G7 приєднались ще п'ять країн