RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Одесити розповіли про свавілля ДТЕК на засіданні НКРЕКП, призначено позапланову перевірку

Мешканці багатоквартирних будинків, які роками страждають від тарифного свавілля компанії АТ "ДТЕК Одеські електромережі" озвучили свої проблеми на засіданні Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг і змогли досягнути проведення виїзної позапланової перевірки енергетичного монополіста.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на Одеса.Онлайн.

Як розповів керівник громадської організації "Спільна мета" Артем Каспарян, майданчиком для спілкування стала Zoom-конференція, присвячена проєкту ухвали НКРЕКП "Про внесення змін до Кодексу систем розподілу".

"Вперше, коли мешканці проблемних будинків звернулися з ініціативою зупинити тарифні маніпуляції з боку ДТЕК не шляхом скарг, а в рамках внесення правок до статей Кодексу систем розподілу, які б встановили рівні умови до користування побутовим тарифом усім мешканцям багатоповерхівок. Що характерно, законодавчі ініціативи надійшли до НКРЕКП не лише від мешканців Одеси, а й з інших регіонів України, що доводить масштаб існуючої проблеми", – розповів громадський діяч.

За словами Каспаряна, представник керуючої компанії ДТЕК, якій підпорядкований Одеський ДТЕК, намагалася уникнути обговорення тарифів і переключала увагу представників держрегулятора на інші питання: "Пані Льовочкіна заявила, що нібито всі тарифні питання мешканців проблемних будинків давно вирішені. Потім взагалі попросила не виносити питання одеських будинків на громадське обговорення".

Попри протидію представника монополіста, одеситам вдалося донести позицію, а ДТЕК за підсумками дискусії змушена була визнати існування проблеми.

"Той факт, що питання мешканців багатоповерхівок, які роками страждають від тарифного свавілля ДТЕК, вийшло на рівень обговорення НКРЕКП – це велике просування у боротьбі з монополістом. Це перша перемога, оскільки думка простих громадян нарешті була почута", – упевнений громадський діяч.

12 липня представники громадськості та керівники обслуговуючих організацій передали звернення мешканців одеського регіону, які страждають від тарифного свавілля з боку монополіста. У результаті НКРЕКП прийняло ухвалу про проведення виїзної позапланової перевірки АТ "ДТЕК Одеські електромережі" з причин порушень при підключенні до електромереж житлових комплексів в Одесі.

"Ми підтримуємо такі рішення Регулятора, отримуємо чіткий сигнал, що проблема сотні одеситів почута та вдячні комісії за перші кроки до отримання якісної та доступної електроенергії споживачами. Наразі необхідні швидкі рішення, що дозволяють мешканцям комплексів платити за спожиту електричну енергію на рівні з усіма одеситами", – прокоментував Олег Чайковський, керівник керуючої компанії КОІН, яка обслуговує кілька десятків житлових будинків в Одесі.