RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Мобілізація строковиків: що зміниться з 1 серпня

В Україні триває загальна мобілізація і якщо деякі категорії громадян не можуть бути призвані примусово, водночас наприкінці червня набрав чинності Закон №3161-IX, згідно з яким уже цього літа строковики за бажанням можуть бути переведені до категорії мобілізованих.

Про це йдеться на сайті КМУ.

Читайте також: Нова оригінальна хвиля мобілізації в РФ: жінки замінили чоловіків

Наголошується, що військовослужбовці строкової військової служби, строк військової служби яких закінчився під час дії воєнного стану та військова служба яких продовжена понад встановлені терміни, і які під час дії воєнного стану прослужили не менше шести місяців, за їх власним бажанням можуть бути переведені до категорії мобілізованих. Також Закон передбачає запровадження щомісячної додаткової винагороди для строковиків. Вказана норма набирає чинності з 1 серпня 2023 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що чоловіків, звільнених у запас через наявність рідних з інвалідністю 1-ї чи 2-ї групи, вже у липні можуть повторно призвати до лав ЗСУ.

Вас також може зацікавити:

Скільки жителів Києва та області ухилилося від мобілізації за рік: у поліції озвучили кількість кримінальних справ

Підробляли документи ухилянтам: співробітники ТЦК на Донеччині підуть під суд

Призову в Україні не буде? Рєзніков анонсував реформу роботи військкоматів

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.