RU  UA

Бити по китайських та турецьких судах Путін не буде: експерт пояснив план нічної атаки РФ

Метою нічного удару по Одесі була спроба росіян знищити ємності із зерном, після того, як у відповідь на удар по Кримському мосту РФ вийшла із зернової угоди.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів військовий експерт Іван Ступак.

Читайте також: Нагнути Путіна в бункері: що відбувається з "зерновою угодою"

"Нічний удар по Одесі, швидше за все, був спробою вдарити по ємностях із зерном, після того, як РФ у відповідь на удар по Кримському мосту вийшла з зернової угоди. Як ще можуть відповісти росіяни на удар по мосту? Варіант застосування ядерної зброї сумнівний, оскільки такі погрози Кремля вже мало кого лякають, ефект навіть від однієї бомби буде незначним для боєздатності нашої армії”, – сказав Ступак.

Він вважає, що Кремль продовжить терор. Армія РФ і надалі обстрілюватиме Україну ракетами та дронами.

"Вкрай сумнівно, що росіяни топитимуть кораблі із зерном, що йдуть з порту Одеси, хоча такі погрози вони озвучували. Якщо подивитися на статистику, найбільші зернові потоки йдуть до Китаю, Туреччини та Іспанії. Не думаю, що Путін ризикне віддати наказ на обстріл китайських і турецьких зерновозів, бо він залежний від політичної позиції Пекіна та Анкари, набагато більше, ніж вони від нього.Тому, варіант продовження зернової угоди без участі РФ, який запропонував президент Зеленський, залишається реальним. Якщо Росію викинуть із цієї угоди, то Москва, по-перше, нічого не зможе зробити, а по-друге, без участі російських "інспекторів" процес проходу судів лише прискориться. Минулого року саме так і було, коли росіяни не брали участь у процесі, кораблі із зерном йшли швидше", - зазначив Ступак.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш попросив Володимира Путіна продовжити "зернову угоду" - натомість він пообіцяв підключити один із російських банків до міжнародної системи банківських платежів SWIFT.

Вас також може зацікавити:

До чого доводить шантаж: як Ердоган відважив ляпас Путіну

Ніяких заяв: у Путіна відреагували на продовження "зернової угоди"

Знову "всіх переграв"? Путін погодився на продовження "зернової угоди"