RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Відпочинок на українських озерах: куди зараз можна поїхати і як дістатись

Підрив росіянами Каховської ГЕС спровокував забруднення води у Дніпрі та Чорному морі, і тепер не придатна для купання, але в Україні є багато прісноводних водойм, які відмінно підійдуть для сімейного відпочинку та активного туризму.

"Апостроф" розповідає де можна безпечно та комфортно відпочити цього літа.

Читайте також: Відпочинок в Україні: де провести відпустку влітку 2023 року

Озеро Світязь

Найглибше в Україні озеро Світязь є одним із понад 30 Шацьких озер у Волинській області. Глибина озера досягає 58 м. У літній період вода в озері прогрівається до комфортної температури 20 градусів. Біля берегів озера глибина не велика, тож тут безпечно відпочивати з дітьми. На Світязі обладнані місця для купання, є можливість катання на човнах та риболовлі. Доїхати до Світязя можна поїздом до Ковеля, а далі автобусом до міста Шацьк.

Озеро Синевир

Найвищим гірським озером в Україні вважається Синевир у Закарпатській області. Вода в озері дуже холодна і навіть улітку прогрівається лише до +13 градусів. Рибалка та купання в ньому заборонені, оскільки Синевир є частиною Національного природного заповідника. Але для відпочинку упорядковані місця на берегах водойми. Туристам пропонуються пішохідні та велосипедні екскурсії, маршрути природним та історичним багатствами цього місця. Переночувати можна у готелях, будиночках в лісі чи на кемпінгових майданчиках. Щоб дістатися озера Синевир, потрібно доїхати до найближчої дорожньої станції Воловець, розташованої за 56 км від парку.

Озеро Біле

Високий вміст гліцерину у воді Білого озера пом'якшує волосся та шкіру після купання. Цікаво, що взимку озеро не замерзає, оскільки живиться підземними джерелами з постійною температурою + 8 градусів. А влітку вода в озері прогрівається до комфортної температури для людини. Біле озеро чудово підходить для сімейного відпочинку. Для розваг пропонується рибалка, катання на човнах та катамаранах. Дістатися Білого озера можна поїздом Київ - Львів, доїхати до станції Рафалівка. Після цього дістатися до міста Вараш, від якого подолати автомобілем 21 кілометр до Білоозерського заказника.

Озеро Марічейка

Озеро Марічейка на Івано-Франківщині також є гірським озером, з прозорою та чистою водою. Відпочинок на озері підійде для любителів активного туризму та природи. Там розроблені піші маршрути лісовими стежками. Переночувати можна в одному з готелів у селі Шибене чи наметі на березі озера. Щоб дістатися озера Марічейка, потрібно їхати від Івано-Франківська за маршрутом Коломия – Косів – Буковець – Верховина – Красник – Явірник – Шибене.

Озеро Ялпуг

На Одещині розташоване найпрісноводніше озеро України - Ялпуг (Ялпух). Вода в озері чиста, оскільки воно живиться з рік Придунайського басейну. Ялпуг чудово підходить для пляжного відпочинку, та сімейного проведення часу. Також, в озері водиться понад 40 видів риб, що може стати чудовим приводом для риболовлі. Також можна відвідати одну з багатьох винокурень, розташованих навколо озера. Дістатись курорту можна з міста Болград, до якого з Одеси на автомобілі 3,5 години їзди, або автобусом Одеса - Бургас.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі з'явилося нове відео зі "звільненої" від туристів Кирилівки.

Вас також може зацікавити:

Виїзд військових за кордон під час відпустки: які документи потрібно подавати і що мати на кордоні

Лілія Ребрик на відпочинку захопила жіночною фігурою у купальнику: фото

Не рахуйте чужих грошей: Лілія Ребрик відповіла на хейт через відпочинок на морі