RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У ЮНЕСКО висловили співчуття загибелі бойовика Журавльова: реакція не забарилася

Гендиректор Спеціалізованої установи ООН з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) Одрі Азуле висловила співчуття через смерть російського журналіста-пропагандиста Ростислава Журавльова, який працював на видання "РІА Новини". Це не перший Z-військор, якого ліквідовано на Донбасі.

Про це йдеться у пресрелізі ЮНЕСКО.

Читайте також: Прізвисько "Чепа": в Україні ліквідували командира російських розвідників, фото

Крім того, Азуле закликала розслідувати її обставини смерті пропагандиста:

"Журналісти відіграють важливу роль в інформуванні світу про конфліктні ситуації і мають бути захищені" , - заявила вона.

Також гендиректор Юнеско закликала дотримуватися міжнародного гуманітарного права, зокрема Резолюції Ради Безпеки ООН щодо захисту журналістів в умовах конфлікту.

Крім того, у Міжнародній та Європейській федераціях журналістів (IFJ/EFJ) також висловили жаль про смерть російського пропагандиста Журавльова, назвавши його "ще одним загиблим на війні журналістом".

Такі дивні заяви викликали бурхливу реакцію в Україні. Так, в Інститут масової інформації (ІМІ) вимагали не прирівнювати російського пропагандиста до професійних журналістів. В організації наголосили, що кремлівські пропагандисти є учасниками воєнних злочинів Росії.

Обурене українське медіатовариство наголошує, що Журавльов особисто брав участь в агресії проти України у складі збройних формувань, наприклад, - у захопленні українських адміністративних будівель у 2014 році. Він сам писав, не приховуючи, що приїхав із РФ у 2014 році, щоб брати участь у війні проти України. Доказом цього є численні знімки "журналіста" зі зброєю, нацистською символікою. Журавльов був активним членом російської радикальної націоналістичної партії "Націонал-більшовицька партія", зокрема, очолював її Свердловське відділення.

Журавльов помер 22 липня 2023 року в Запорізькій області. Так званий голова окупаційної "адміністрації" Запоріжжя Євген Балицький заявив, що це сталося внаслідок обстрілу з боку ЗСУ. Своєю чергою Міноборони країни-окупанта заявили, що причиною смерті пропагандиста стали поранення внаслідок розриву касетного суббоєприпасу.

Нагадаємо, в результаті "бавовни" у Бердянську було ліквідовано генерал-майора окупантів Олега Цокова .

  • Вас також може зацікавити:

Кількість знищених бронемашин перевищила круглу цифру: оновлені дані втрат РФ

Скільки топ-офіцерів Росії потрапили на "концерт Кобзону": дані інфографіки за 500 днів великої війни

В Україні ліквідували російського генерала, який командував окупантами в Придністров'ї та на Донбасі