RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

День медика в Україні відзначатимуть по-новому: коли святкують у 2023 році

В Україні професійне свято всіх працівників сфери охорони здоров'я - День медичного працівника (День медика), раніше відзначалося у третю неділю червня, але цього року, дата свята змінилася.

"Апостроф" розповідає, коли в Україні відзначатиметься День медичного працівника.

Читайте також: Частини медиків збільшать зарплату: кого це торкнеться

Відзначати День медика розпочали у Радянському Союзі. У 1980 році датою цього свята було обрано третю неділю червня. В Україні в 1994 році Верховна Рада ухвалила рішення про відзначення Дня медика в цей же день.

У 2023 році День медика мав відзначатись 18 червня, але, згідно з указом президента України від 13 червня 2023 року, День медичного працівника в Україні тепер відзначатимуть щороку 27 липня.

З Днем медика вітають лікарів, медсестер та медбратів, парамедиків, фельдшерів, акушерів, лаборантів, санітарів та інших працівників галузі охорони здоров'я. Під час війни проти російських окупантів медики виконують титанічну роботу, рятуючи щодня тисячі життів. У День медика потрібно висловити подяку та повагу цим людям, і віддати належне їхньому терпінню, професіоналізму та самовіддачі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що запорізькі медики за сприяння Сергія Наєва отримали десятки тисяч комплектів спорядження від міжнародних партнерів.

Вас також може зацікавити:

Київські медики врятували дитину із захворюванням, яке трапляється раз на мільйон

Хто з жінок-медиків військовозобов'язаний: що робити у разі отримання повістки

Ви, як сапери - не маєте права на помилку: яскраві тости до Дня медика