RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Суд виніс вирок голові Рівненського ТЦК: як було покарано Сергія Луцюка

У п'ятницю, 28 липня, міський суд Рівного виніс вирок стосовно керівника обласного ТЦК Сергія Луцюка, якого підозрюють у побитті підлеглого та зберіганні наркотиків.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Суд відправив військкома під варту без права на внесення застави.

Читайте також: Просто пощастило: сину львівського воєнкома подарували елітний будинок, фото

Нагадаємо, у четвер, 27 липня, Луцюка було затримано після того, як у мережі з'явилося відео, на якому Луцюк б'є битою свого підлеглого. Водій стрілецької роти однієї з військових частин Рівненського обласного ТЦК дізнався про порушення з боку полковника Луцюка і вирішив доповісти про це куди слід, на що керівник обласного ТЦК керівник одного з районних ТЦК у званні підполковника (прізвище не називається - "Апостроф") покарати водія.

Його викликали до Луцюка, де той бив військового битою і на колінах змушував просити вибачення: все це знімалося на телефон. Після затримання керівника ТЦК під час обшуків знайшли 8 пакетів з білою речовиною, яка може бути амфетаміном: також було знайдено биту, якою Луцюк бив підлеглого та кілька мобільних телефонів – один із них належав потерпілому.

Луцюку оголосили про підозру у незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах, а також про підозру у перевищенні військовою посадовою владою або службових повноважень, скоєних в умовах воєнного стану. Це ч.2 ст.307 та ч.5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України: йому загрожує від 10 років ув'язнення.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Раніше в Україні розвіяли міф про мобілізацію обмежено придатних – це не означає, що такі особи не придатні для військової служби у ЗСУ.

Вас також може зацікавити:

Скільки жителів Києва та області ухилилося від мобілізації за рік: у поліції озвучили кількість кримінальних справ

Підробляли документи ухилянтам: співробітники ТЦК на Донеччині підуть під суд

Призову в Україні не буде? Рєзніков анонсував реформу роботи військкоматів