RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Ловля на живця: на Львівщині придумали цікавий спосіб пошуку даних про ухилянтів

Адміністратори чатів у Telegram та Viber, у яких поширювалася інформація про місця вручення повісток у Львівській області, передали дані учасників до ТЦК.

Про це повідомляє Військовий кур'єр.

Читайте також: Росія поширює фейки про мобілізацію в Україні: які наративи використовуються

Місцеві ЗМІ повідомили про те, що кілька людей створили та розкрутили групи у месенджерах, де люди обмінювалися інформацією про місця роздачі повісток. Людей у групах було тисяча, дві, п'ять — і їхні дані адміністратори передали до військкоматів, про що самі ж оголосили у цих чатах. Свої дії вони пояснили тим, що згідно з Конституцією, оборона країни є обов'язком кожної людини.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, 27 липня Верховна Рада України підтримала продовження загальної мобілізації та воєнного стану до 18 листопада.

  • Вас також може зацікавити:

По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатися у разі порушень прав

Заклику в Україні не буде? Рєзніков анонсував реформу роботи в оєнкоматів

Загальна мобілізація: чи призиватимуть у серпні військовозобов'язаних без армійського досвіду