RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Загальна мобілізація: чи призиватимуть в серпні військовозобов’язаних без армійського досвіду

В Україні через повномасштабне вторгнення РФ триває загальна мобілізація. Підлягають мобілізації всі військовозобов'язані, незалежно від наявності чи відсутності бойового досвіду.

Про це повідомила юристка Тетяна Козян.

Читайте також: Нова оригінальна хвиля мобілізації в РФ: жінки замінили чоловіків

Вона наголосила, що в межах поточної мобілізації в Україні всі чоловіки віком від 18 до 60 років підлягають призову, за винятком особливих ситуацій, передбачених законодавством. Особи, які раніше не служили в армії, входять до категорії громадського резерву, що означає, що їх можна призвати для служби в Збройних силах України або інших військових формуваннях, оскільки для них немає вікових або медичних обмежень.

Отже, громадяни зобов'язані з'явитися на мобілізацію. Важливо, однак, зазначити, що в такому разі їх не відправлять на фронт одразу. Після призову на службу громадяни мають пройти додаткове навчання або підготовку, перш ніж бути задіяними в бойових діях. Основною метою навчання є забезпечення належної та повноцінної підготовки. Лише після успішного проходження цієї підготовки вони будуть направлені до військових частин і залучені до виконання військових обов'язків.

Воєнний стан в Україні призвів до запровадження змін у строках підготовки для сержантського та рядового складу в навчальних центрах. Період навчання, що раніше передбачався від 7 до 20 днів, тепер може бути скоригований. Конкретна кількість діб у навчанні залежить від спеціальності, але в умовах воєнного стану можуть бути адаптовані відповідно до поточних обставин і вимог оборони країни.

Раніше ми повідомляли, що чоловіків, звільнених у запас через наявність рідних з інвалідністю 1-ї чи 2-ї групи, вже у липні можуть повторно призвати до лав ЗСУ.

Вас також може зацікавити:

Скільки жителів Києва та області ухилилося від мобілізації за рік: у поліції озвучили кількість кримінальних справ

Підробляли документи ухилянтам: співробітники ТЦК на Донеччині підуть під суд

Призову в Україні не буде? Рєзніков анонсував реформу роботи військкоматів

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.