RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Генератори зайвими не будуть: в Міненерго дали прогноз на прийдешню зиму

Україна під час майбутнього опалювального сезону 2023-2024 зможе задовольнити потреби у виробленні електроенергії. Разом із тим, українцям потрібно враховувати, що генератори та павербанки – нікому не завадять.

Читайте також: Десятки населених пунктів залишилися без світла: наслідки негоди в Україні наприкінці липня

Про це міністр енергетики Герман Галущенко розповів каналу "Ми-Україна".

За його словами, якщо РФ продовжить атаки на українські енергооб'єкти, як це було минулого сезону, відключення в Україні цілком імовірні.

Чиновник вважає, що наша країна, наперекір труднощам при ремонті енергосистеми через обстріл окупантів, зможе до початку нового опалювального сезону забезпечити 1,7 ГВт потужностей.

Міністр також зазначив, що у нашій країні сьогодні впроваджують нові методи підвищення енергопостачання, висловивши впевненість в успішному поєднанні всіх таких зусиль для забезпечення надійного енергопостачання взимку.

Щодо ймовірності продовження атак на об'єкти енергетики з боку російських окупантів, Галущенко закликав враховувати, що Україна завдяки збільшенню та покращенню систем протиповітряної оборони краще захищає небо, ніж роком раніше. У будь-якому випадку ми будемо готові провести всі необхідні ремонтні роботи.

Глава відомства розповів, що Україна зараз також активно працює над розширенням енергетичного потенціалу, і з оптимізмом дивиться на здатність задовольнити свої потреби енергії в холодну пору.

Водночас він закликав українців враховувати, що генератори та павербанки не завадять.

"Я говорю всім, щоб вони були... Майте, купуйте, а ми робимо все, щоб вони вам не знадобилися" , - заявив Галущенко.

Раніше "Апостроф" писав, що голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус також рекомендував підготуватися українцям до непростої осені та зими.

  • Вас також може зацікавити:

"Жеруть" електроенергію: рейтинг приладів, найбільш спустошують гаманець

В Україні продовжили пільговий тариф на газ: кого стосується

Українцям можуть надати пільги на оплату холодної води: що потрібно знати