RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Якась чудасія: українці скаржаться на дивні проблеми з квитками на потяги "Укрзалізниці"

Українці помітили дивну річ при купівлі квитків онлайн на потяги "Укрзалізниці": коли вони вже мають бути у продажі, їх спочатку немає на жодну дату, а потім вони раптом з'являються у величезній кількості.

Це підмітила користувачка Леся Москаленко.

Читайте: Це максимально безглуздо: "Укрзалізниця" викликала обурення нововведенням щодо квитків

"Їх навмисне приховують, їх хтось купує, а потім повертає у великих кількостях, а може, додають вагони, чи як це пояснити?", - висуває версії пасажирка.

Окрім того, перевізник "міняє" білети, бо при купівлі місць поруч можна отримати інші, й окремо, зауважила вона.

У коментарях українці висловили невдоволення "непрозорою", на їх думку, політикою перевізника.

У свою чергу речник пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Олександр Шевченко у своєму дописі, який зачіпає цю проблему, зауважив, що наразі залізницею вже другий рік їдуть абсолютно "все і всі", а вагони, які раніше везли українців на відпочинок, залучені під стратегічні й непублічні задачі.

Окрім того, УЗ пріоритезує "бронь" для військовослужбовців, дипломатичні перевезення та групові замовлення для оздоровлення дітей, насамперед з Херсонщини, Харківщини, Дніпропетровщини.

Також він зазначив, що дуже гостро стоїть питання з перекупниками, які "хакнули систему" через спеціальні боти та "вигрібають" квитки у момент їх появи, але пообіців боротьбу з цим ганебним явищем.

Олександр Шевченко порадив звикати планувати подорож заздалегідь, оскільки у піковий сезон вагонів більше не стане, бо на темпи і обсяги ремонтів та купівлі рухомого складу сильно впливає війна, тож "горизонт" покупки квитка з суботи на неділю вже неправдоподібний. "Квитки доступні за 20 днів", - зазначив він.

В УЗ підкреслили, що пересадки - це нормально, коли продумано й пересадкові рейси зі зручними стиковками перевізник показує у застосунку. Іноді, наголосив спікер пасажирських перевезень "Укразалізниці", пересадковий маршрут є навіть швидшим, зручнішим та дешевшим за прямий. Тому він порадив слідкувати за офіційними каналами УЗ, де оприлюднюються усі оперативні сповіщення та призначення.

Нагадаємо, в "Укрзалізниці" викрили махінації на понад 200 млн грн.

  • Вас може зацікавити:

Бариги нікуди не зникли? "Укрзалізниця" оскандалилася з продажем квитків на потяг "Київ-Варшава"

"Укрзалізниця" втрапила в новий скандал: українку з 6-річним сином не пустили до жіночого купе

Все дуже сумно: жінка розповіла про проблеми під час огляду на залізничному вокзалі у Києві. Фото і відео