RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Воювали на дивані? СБУ викрила чиновників Нацгвардії, які виписали собі мільйон бойових премій, фото

Співробітники СБУ викрили та затримали керівників навчального центру Нацгвардії, які безпідставно нарахували собі майже 1 млн "бойових" премій.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

Департамент військової контррозвідки СБУ разом із Державним бюро розслідувань та за сприяння нового керівництва Національної гвардії ліквідували злочинну "схему" в одному з навчальних центрів НГУ.

Читайте також: Ціна питання - $10000: у Києві чиновник допомагав ухилистам бігти за кордон

Керівництво центру нарахувало собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у вигляді 100 тисяч гривень, не маючи на те законних підстав. Ці гроші нараховуються за безпосередню участь у відбитті збройної агресії Російської Федерації - ці військові перебували в тилу. Вони не були на фронті і не брали участі в бойових діях.

З вересня по грудень 2022 року фігуранти незаконно виписали собі премії на загальну суму майже 1 млн бюджетних гривень. Організатором "схеми" є керівник центру підготовки: саме він підписував рапорт про нарахування "бойових" премій.

Затриманим повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою чи службовим становищем). Їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Раніше ми повідомляли, що військовозобов'язані громадяни, засуджені за ухилення від мобілізації, все одно можуть бути призвані на військову службу після відбування покарання.

Вас також може зацікавити:

Чи можуть вручити повістку на кордоні: українцям дали пояснення

Мобілізація 2023: чи можуть призвати з "білим квитком" та випустити за кордон

Чи можна їхати за кордон після зняття з обліку: роз'яснення юриста

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.