RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Ціна питання - $10000: в Києві чиновник допомагав ухилянтам втекти за кордон

ДБР затримало начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника одного з відділів Київської міської військової адміністрації, котрий організував схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Читайте також: В Україні хочуть створити реєстр "ухилянтів": юрист вказав на проблему

Повідомляється, що ціна "послуги" для однієї особи становила 10 тисяч доларів США. За ці гроші чоловікам оформлювали фіктивні документи про непридатність до військової служби.

Самого організатора схеми ДБР затримало під час передачі документів, які надають право виїзду з України трьом особам, за які він отримав 30 тисяч доларів США.

В результаті обшуків у "ділка" вилучено понад 48 тисяч доларів США та 5 тисяч євро.

Попередня кваліфікація злочину - незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Нагадаємо, що військовозобов'язані громадяни, засуджені за ухилення від мобілізації, все одно можуть бути призвані на військову службу після відбування покарання.

Вас також може зацікавити:

Чи можуть вручити повістку на кордоні: українцям дали пояснення

Мобілізація 2023: чи можуть призвати з "білим квитком" та випустити за кордон

Чи можна їхати за кордон після зняття з обліку: роз'яснення юриста

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.